Lagbanner
Inter - Napoli: Mot alla odds

Inter - Napoli: Mot alla odds

Napoli ställs mot svårast tänkbara motstånd i återstarten.

Det är underbart att Serie A är tillbaks igen efter landslagsuppehållet och det relaterar nog både till lag med en god och lag med en dålig form innan uppehållet. Visst, spelare har varit på landslagsuppdrag men några har också fått ta igen sig och rekapitulerat. För Napolis del har flertalet spelare varit iväg på uppdrag och detta har lämnat Spandau Ballet och hans Crüe ensamna på "Konami Training Center" som det numera heter. Vad gör man för att upprätthålla ett momentum som laget hade innan uppehållet? Detalj- och taktikstudering till trots, det är ändå människor vi pratar om med skavanker och eventuella hjärnspöken. Vi får hoppas de kommer välplanerade till återstarten.

Laget har enligt rapporter en unik sammanhållning detta år. Laget har i princip varit detsamma i snart 3 säsonger, med några toppade gräddklickar. Jag återkommer återigen till det faktum att laget är där de är idag och kastar man sig tillbaks till 2006-2007 t ex så känns detta smått nästan osannolikt. Strukturen som idag finns i och omkring laget måste i princip tillskrivas tre initialer, ADL. Jag brukar tänka på det när ännu en sommar går utan en "stjärnvärvning". Årets säsongs momentum skall dock tillskrivas främst Anguissa, Osimhen, Ospinha och Spandau Ballet med Crüe. Jag vet inte vad som gjorts eller sagts i katakomberna men det finns något där, något som doftar kontinuitet.

Nu ställs laget inför den svåra uppgiften att infria förväntningarna återigen, och detta efter ett uppehåll. Dessutom i Milano, i fiendeland. När laget mötte Roma tidigare i höstas mötte flera hundra supportrar upp spelarbussen vid avfärd mot Rom för att inge laget styrka och motivation. I skrivande stund vet jag inte om liknande sak gjorts men jag vet att sången "Sarò con Te" ekat mellan Neapels trånga gränder i flera år nu. Och den kommer att fortsätta att eka. Lagets själ lever på att göra det omöjliga, mot alla odds-syndromet och att riva ner starkt byggda murar finansierat utav Fiat, underblåsta av partisk statlig regim. Jaja, ni fattar, nord mot syd, rika mot fattiga, bla bla tänker folk. Spela fotboll liksom. Men försök att göra en fem-rätters på ett stormkök.

Tack och lov ska det spelas fotboll imorrn och inte lagas mat. Inter är ruggigt svåra hemma och Napoli ska vara glada med pinnen imorrn tror jag. Om det är passande att ha en dipp så är det nu tänker jag, säsongen är ung som ett nykläckt ägg och det finns massor av tid kvar här efter. Med detta sagt hoppas jag laget visar samma beslutsamhet man gjort i de flesta matcher denna säsong. Till slutet.

Laget är hyfsat komplett till imorrn. Politano har testats positiv för corona vilket dock blir ett stort avbräck. En pinne är nog realistiskt men det hade såklart varit förbannat gött om laget bara fortsätter att vinna :). Yeah i said it.

Morgondagens lag:
Inter (3-5-2): Handanovic; Skriniar, Ranocchia, Bastoni; Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic; Correa, Lautaro. All. S. Inzaghi
Napoli (4-2-3-1): Ospina; Di Lorenzo, Koulibaly, Rrahmani, Mario Rui; Fabian Ruiz, Anguissa; Lozano, Zielinski, Insigne; Osimhen. All. Spalletti
 

Solonapoli2021-11-20 11:12:00
Author

Fler artiklar om Napoli