Lagbanner

Kvartsfinal i Coppa Italia

Dags för Lazio igen.

En dryg vecka efter ligamötet möts Napoli och Lazio igen, denna gång i kvartsfinalen av Coppa Italia. Det positiva för Napolis del är att en ny match så fort efter Fiorentina i helgen, dags för snabb revansch eller? Nja, det kan lika gärna vara så att laget i nuvarande situation skulle behöva tre-fyra veckors paus istället och jobba taktiskt.

Av Gattusos matcher som tränare för klubben har Lazio borta varit den match där det sett minst dåligt ut, enligt mig. Hur ser det ut imorgon? Gör Lazio en bättre match imorgon? Går de fullt ut för Coppan nu då de verkligen har häng och bra möjlighet till CL-plats? Det finns en del frågor och tyvärr rör de inte Napoli. Napoli just nu är så svaga och saknar så mycket självförtroende att det snarare är motståndet som avgör huruvida vi har ett läge att vinna/göra bra resultat. En semifinal i cupen vore stärkande.

Meret tillbaka, Demme från start, i övrigt inga stora nyheter? Allan är borta ihop med tidigare Koulibaly, Mertens, Maksimovic, Ghoulam och Younes så det finns inte mängder av nytt att stoppa in för Gattuso. 

Napolis hopp ligger i att Lazio är mindre fokuserat på cupen just nu,så visst finns möjligheter. Detta är dessutom en match som avgörs direkt i ett möte, Napoli har allt att vinna. Förutom allt att förlora pga den kris klubben befinner sig i...

Truppen:
Karnezis, Meret, Ospina, Di Lorenzo, Hysaj, Luperto, Manolas, Mario Rui, Tonelli, Demme, Elmas, Lobotka, Fabian Ruiz, Zielinski, Callejon, Insigne, Leandrinho, Llorente, Lozano, Milik.

Avspark tisdag kl. 20.45 Stadio San Paolo

Fredrik Kreüger2020-01-20 21:01:31
Author

Fler artiklar om Napoli