Lagbanner

Läge att låsa förstaplatsen?

Napoli tar emot Rangers i den femte omgången av CL. Avancemanget är klart men om Napoli vill garantera förstaplatsen är vinst ett måste eftersom Liverpool har (i Europa) hittat formen och jagar bakom.

Napoli löste tre fina poäng borta i Skottland för en tid sedan gick det att känna att laget skulle få en bra höst. Trots en del orutin av CL visade laget upp en höjd samt att det såg ut som Napoli spelade där varje år. Kvalitet, styrka och rutin lyste för fullt. Därefter har Napoli fortsatt att rada upp resultat och segrar, både inhemskt i Serie A men även i dubbelmöte med Ajax.

Nu kommer Rangers till Maradona och inget talar för tillfället mot en hemmaseger. Skottarna har sett svaga ut och inget tyder på att klubben slutar på annan plats än fyra i gruppen. Dock, de har möjlighet matematiskt att nå Ajax och ta tredjeplatsen och givetvis kommer en onödig poängtapp (av något slag) allt närmare för Napoli. Alla vet att Napoli inte kommer att gå helt obesegrade fram till VM. Eller?

Sedan är det kanske inte i kvällens match Napoli tappar poäng, det kan snarare komma under någon av de kommande omgångarna av Serie A. För idag och utgången av CL-gruppen kan inte Napoli slappna av eftersom Liverpool kommer jagande bakom. Om vi utgår från att britterna vinner i Amsterdam så skulle det kännas mer tryggt att fortfarande ha tre poängs försprång inför den avslutande matchen. Min känsla kring den är nämligen att Pool vinner då de vill ha revansch efter nederlaget på Maradona i september och i ett sådant läge är bra om marginalen med poäng och målskillnad finns där. För vi får ändå anta att det är bättre att vinna gruppen och kanske få en lite mindre svår motståndare i åttondelsfinal.

Nu väntar ett tight schema igen och en del rotering är att vänta kommande period. Osimhen spelade länge senast, betyder det att Simeone eller Raspadori startar nu? Mario Rui lär ta vänsterbacksplatsen, Anguissa är tillbaka och kan komma att starta. Förmodligen blir det Politano istället för Lozano till höger offensivt. I övrigt kan det nog bli samma lag som mot Roma. Juan Jesus fortsätter att vara en potentiell säkerhetsrisk i backlinjen men utan alternativ förstår jag att han spelar. Kanske dags att gå för en ny mittback i januari? 

Avspark kl 21.00

Fredrik Kreüger2022-10-26 09:26:08
Author

Fler artiklar om Napoli