1 - 0

Lazio 1-0 Napoli: Positiva tendenser?

Napoli föll borta i Rom efter en målvaktstavla av Ospina.

Skadekris i backlinjen, en usel formkurva och ett motstånd som vunnit nio raka i ligan. Nej, förväntningarna var inte jättehöga inför match.

Napoli inledde ändå helt okej. Försvarade sig djupt och lyckades hålla undan ganska bra mot ett Lazio som visade att de kunde det här med att kombinera på en touch. Correa saknades i hemmalaget och tur var väl det. Immobile såg isolerad ut och Caicedo gjorde inte många rätt.

Ju längre halvleken led desto mer åt sig Lazio in i matchen och egentligen var det skönt att det stod 0-0 i paus.

I andra halvlek var det Napoli som inledde bäst. Man tog ett kliv uppåt i planen och lyckades hitta förbi hemmalagets förstapress. Chanserna lös med sin frånvaro, men där och då spelade Napoli bra. På bortaplan mot ligans formstarkaste gäng. Sådana små "segrar" får man faktiskt vara nöjd med säsonger som denna.

Självklart skulle det hela inte betala av sig. Napoli kan verkligen inte göra ett misstag utan att det straffar sig, det har varit genomgående under hela året. Med tio minuter kvar blev det hopplöse Ospina som tog på sig att göra den obligatoriska tabben. Ett försök att finta av Immobile i eget straffområde gick sådär, och den napolitanske anfallaren kunde sno åt sig bollen och vrida in den i öppet mål. Topp tre konstigaste tabbar jag sett en Napoli-keeper göra, får fajtas på den listan med Merets insats för en vecka sedan och De Sanctis' tvätthäng borta mot Fio i början av 10-talet.

Summa summarum så gör Napoli det bra. Ett fall framåt, om man ska vara positiv. Men det är svårt en dag som denna, en säsong som denna.

Perugia väntar i cupen, sedan är det ligaomgång igen när just Fiorentina gästar San Paolo. Är väl dags för en smärtfri trepoängare snart kan man tycka.