Lagbanner
Lazio - Napoli: Ytterligare en orgie i missade chanser?
Do it, do it slowly.. Do it doucement.

Lazio - Napoli: Ytterligare en orgie i missade chanser?

Napolis nästa anhalt innan hemmet stundar är Rom för möte med Lazio.

Napoli har verkligen blandat och gett den sista tiden. Gattusos coachning och filosofi eller brist på den, har i all ära inte gett resultat, men alla missade möjligheter är något som faller på individen. Kanske har det med självförtroende att göra, kanske faller det på kvalité hos den enskilde. Oavsett så förloras viktiga poäng när uppenbart spel- och chansövertag inte förvaltas.

Imorgon är det möte för Napoli mot Lazio, ett lag som verkligen gjort stora framsteg de senaste åren och som i Immobile kanske besitter Italiens bästa striker. Om inte Napolis backlinje är på tårna kommer det rassla deluxe därbak.

"Oh I Saw Red - Mhen" är fortfarande axelskadad och Mertens fick halta ut sist. Detta lämnar för Petflaskan som ensam striker med eventuellt Poli-Politano som släp med Lozano som alternativ eller stöd på andra kanten. Visserligen inga dåliga alternativ då Lozano i mellanåt varit målglad men det gäller att förvalta sina chanser. Lazio har de senaste åren blivit bättre med presspel och att vilja hålla boll mycket, samtidigt brukar rollerna vara omvända när de möter Napoli. Då gäller det att se upp med omställningar.

Olimpico i Rom har dock varit en arena Napoli trivts på de senaste åren även om en å annan förlust inkasserats. Förhoppningsvis är skärpan bättre imorgon och en ligavinst innan hemma-jul-avslutningen mot Torino hade smakat Janssons med egen inlagd sill.

Preliminära uppställningar är inte släppta än, så håll er uppdaterade själva inför morgondagen.

Solonapoli2020-12-19 11:31:00
Author

Fler artiklar om Napoli