Lagbanner
Via del Mare, 2023-09-30 15:00

Lecce - Napoli
0 - 4

Lecce 0-4 Napoli: Kross i Apulien

Lecce 0-4 Napoli: Kross i Apulien

Napoli följde upp veckans 4-1-seger mot Udinese med att göra fyra nya mål i en förkrossande bortaseger mot Lecce. Östigård, Osimhen, Gaetano och Politano skrev in sig i målprotokollet.

Under lördagseftermiddagen sparkade Lecce och Napoli igång den sjunde Serie A-omgången på Stadio Via del Mare längs den italienska klacken. Inför matchen stod båda lagen på 11 poäng där hemmalaget imponerat och enbart fått stryka på foten mot Juventus medan Rudi Garcias mannar som bekant blandat och gett såväl på som utanför planen.

Just idag skulle det dock inte bli något större snack kring hur poängen skulle fördelas. Napoli passade på att vila ett par nyckelspelare då exempelvis Simeone och Lindström fick sällsynta starter. Dock utan att övertyga. Östigård förvaltade en Zielinski-frispark i ytterzon och kunde med kvarten på klockan stånga in ledningsmålet tillika sitt första i Serie A-sammanhang.

En ganska jämn halvlek slutade just 0-1 då laget utbytt ett par halvchanser. Rent spelmässigt var känslan att gästerna i långa stunder hade god kontroll utan att för den sakens skull imponera.

Osimhen, som fick börja på sidan idag, ersatte en varnad Simeone direkt efter paus och behövde bara fem minuter på banan innan han kunde utöka ledningen via en stolpe-in-nick på pass från Kvaratskhelia. Precis som mot Udinese var nigerianen sparsam med sitt firande efter veckans TikTok-incident.

Därifrån blev hela matchen en enda lång transportsträcka till matchminut 88 då den nyss inbytte Gaetano krutade in 3-0 med en högervrist. Detta i sitt första framträdande för säsongen. Samme Gaetano ordnade sedan en övertidsstraff som Politano placerade in som spik i Lecce-kistan.

4-0 och en övertygande seger utan att egentligen övertyga. Så skulle undertecknad vilja summera det. Dessutom fick några nyckelspelare lite värdefull vila. Skönt för Garcia och laget som visar att veckans 4-1-viktoria knappast var någon slump. Även om det är ganska tydligt att det inte är samma Spalletti-lag som under fjolårssäsongen (hade man knappast kunna förvänta sig?) så finns fortfarande hopp om att göra en bra säsong och blanda sig i en eventuell toppstrid.

Härnäst väntar betydligt större fisk att försöka fritera. Real Madrid på Maradona på tisdag. Vilken grej!

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2023-09-30 17:20:04
Author

Fler artiklar om Napoli