Lagbanner

Lika mot Cagliari

Napoli fick med sig en poäng under måndagskvällen.

Det blev kryss borta på Sardinien och så här i efterhand var det en bra poäng. Insatsen som Napoli bjöd på kan vi egentligen mest glömma. Det fanns vissa intentioner men knappast något som tydde på att gästerna på allvar ville ta över serieledningen i ligan. Cagliari tilläts styra mer än de borde ha fått och Napoli såg mer bleka ut än normalt och framförallt mer ointresserade ut.

1-0 var en sorglig situation då Ospina lyckas missbedöma ett skott och han (vad jag minns) gör sitt första allvarliga misstag för säsongen. Bollen passerar honom och Cagliari ges en onödig ledning. Innan målet var Cagliari det bättre laget, men de hade inte radat upp superlägen. Det började de däremot göra efter att de tog ledningen. 

Kvitteringen kom mot slutet, inbytte Osimhen klev upp högst i en nickduell och räddade en poäng. Skulle inte säga att det var ett rån på något sätt, men givetvis kan vi vara mer nöjda än de som håller på ölaget. Napoli kom framförallt inte upp i nivå vilket gjorde Cagliaris insats bättre. Hemmalaget var något bättre under måndagskvällen. Men inte så mycket bättre än att krysset känns helt orättvist och ologiskt. 

Det är inte konstigt att Napoli gör en blekare insats mitt mellan mötena med Barcelona, det känns helt normalt - "alla" gör det. Dessutom har det sedan i torsdags plötsligt uppstått ett nytt skadeläge med frånvaro på Insigne, Anguissa, formstarke Lobotka och en åtminstone före match tveksam Osimhen. Men jag tror regeln att tappa poäng i ligsspel kring matcher i Europa väger tyngre. Kanske. 

Nu väntar Barca innan Lazio kommer på besök... 

Fredrik Kreüger2022-02-22 05:33:31
Author

Fler artiklar om Napoli