Liverpool 2-0 Napoli: Gruppetta med bättre målskillnad

Napoli lyckades att bli gruppetta trots förlust på Anfield Road.

Målet var klart från början, förlora inte med mer än 3 bollar och gruppsegern är klar. Men nu pratar vi om Liverpool som vänt mycket värre "underlägen".

Båda lagen hade chanser i första halvlek att ta ledningen men hade inte marginalerna på sin sida. I andra halvlek nickar Östigård in ett ledningsmål för Napoli men målet dömdes bort efter en lång VAR-check för offside.

I slutet av matchen resulterade Liverpools press i att Salah är sist på bollen i en smått kaotisk situation framför Meret. 2-0 kom sen av Nunes efter en VAR-check som denna gång resulterade i ett ONside domslut.

Napoli gör överlag en bra match och resultatet kunde gått lite hur som helst, hade det blivit 1-1 eller 0-0 hade nog ingen opponerat sig. De två målen man släpper in är dock på hörnor så där behöver man definitivt jobba vidare på gällande markeringen. Meret gör två bra räddningar men kunde inte hålla i bollarna. Kanske en liten tabbe på första målet men markeringen skulle helt enkelt varit bättre.

Gruppseger och det innebär att lottningen kan bli till Napolis fördel. Dock vet vi att laget presterar bäst mot bättre lag, oavsett blir det intressant att se hur långt detta lag kan gå.