Lagbanner
Stadio Artemio Franchi, 2022-08-28 20:45

Fiorentina - Napoli
0 - 0

Mållöst i Florens

Mållöst i Florens

Fiorentina och Napoli stängde ner den tredje Serie A-omgången genom att spela lika på noll.

Det var en oförändrad Napoli-elva som äntrade Artemio Franchi under söndagsaftonen för att göra upp med ett numera Conference League-klart Fiorentina. Det blev en match som pendlade i såväl tempo som kvalitet. Båda lagen hade sina perioder och skapade absolut chanser för att göra mål. Gästernas bästa möjlighet fick Lozano i öppningen av den andra halvleken men mexikanens nick från helt öppet läge hamnade utanför Gollinis vänstra stolpe. Även Italinanos Fiorentina skapade en del möjligheter där Meret i Napolimålet fick visa sig på styva linan vid ett par tillfällen.

Det var ganska tydligt att detta var en match mellan två lag med en del nya spelare. Såväl spel som relationer kuggade inte alltid i även om det absolut blixtrades till mellan varven. I Napoli fick vi se alla de tre senaste nyförvärven, Raspadori, Ndombele och Simeone, göra tävlingsdebut i och med sina inhopp i andra halvlek. Den förstnämnde gjorde klart störst avtryck och var både påhittig och initiativrik. På sikt tror jag att det blir det startspelare för Spalletti, kanske till förmån för Lozano som ännu inte riktigt färjat i säsongsinledningen. Raspadori har trots sin ringa ålder ett härligt flyt med bollen och är fin med såväl höger som vänster fot.

På det stora hela kändes det oavgjorda resultatet klart rättvist och det gick även att skönja att båda tränarna i slutändan var ganska nöjda med delad pott när domare Marinelli satte pipan i munnen och visslade för fulltid. Detta trots att matchen öppnade upp sig i andra halvlek och böljade en del vad gäller målchanser och initiativ.

I och med de senaste nyförvärven tycker jag att Napoli återigen har en bra bredd med viss spets. Startelvan gillar jag i grund och botten. Men frågan är om spelare 12, 13 och 14 är tillräckligt bra för att kunna vara tungan på vågen i de riktigt viktiga ligamatcherna och i Champions League. Det är jag inte helt övertygad om. I en sådan här match, när Osimhen och Kvaratskhelia inte har sina bästa dagar, krävs det att andra kliver fram offensivt. Är Politano, Lozano och Simeone de spelarna? Om det tvistar de lärda.

Nåväl, en poäng i Florens är såklart inte kattskit. Skönt också för Meret och den nykomponerade backlinjen att hålla ytterligare en nolla. I den fortfarande mycket unga Serie A-tabellen finner vi Napoli i delad serieledning med inte mindre än fem andra lag som också står på sju poäng. Spallettis gubbar ligger dock etta tack vare de nio gjorda målen mot Hellas och Monza. Det är såklart något man tar med sig in i en ny vecka!

Redan på onsdag väntar nästa uppgift då en annan nykomling, Lecce, kommer på besök. Då är det bannemej tre poäng som gäller!

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2022-08-28 23:14:00
Author

Fler artiklar om Napoli