Lagbanner

Mållöst i första vändan mot Atalanta

Det blev 0-0 i semifinalen i Coppa Italia mellan Napoli och Atalanta.

Det slutade mållöst i det första mötet av semifinalen i Coppa Italia mellan Napoli och Atalanta. Det blev en taktisk historia där Atalanta hade ett stort spelövertag men utan att dominera chansmässigt. Ospina gjorde ett par fina räddningar, Atalanta försökte mest, men sett till samtliga 90 minuter var det inte orättvist med 0-0. 

Om Napoli kan sägas att Gattuso testade med Maksimovic, Koulibaly och Manolas i en central trebackslinje med Di Lorenzo och Hysaj utanför. Det kunde ha blivit offensivt med räder längs kanterna, men Napoli föll istället tillbaka. För att vara på hemmaplan var Gattuso och Napoli allt för försiktiga, det var som det var viktigare att inte ge gästerna bortamålet snarare än att avgöra själva. Nu väntar retur i Bergamo nästa vecka. Men först Genoa i helgen.

NAPOLI (3-4-3): Ospina; Makimovic, Manolas, Koulibaly; Di Lorenzo, Bakayoko, Demme(66° Elmas), Hysaj; Politano(66° Petagna), Lozano(82° Osimhen), Insigne(69° Zielinski). 

ATALANTA (3-4-1-2) - Gollini; Toloi, Romero, Djimsiti; Maehle, De Roon, Freuler, Gosens; Pessina(73° Pasalic); Muriel(73° Ilicic), Zapata(80° Lammers).

Fredrik Kreüger2021-02-03 23:07:09
Author

Fler artiklar om Napoli