Lagbanner

Med decimerat lag till Moskva

Napoli åker till Ryssland för EL-möte. Det utan flera viktiga pjäser.

Spalletti har tagit ut följande lag och rest till dagens match mot Spartak Moskva: Meret, Ospina, Idasiak, Barba, Di Lorenzo, Juan Jesus, Koulibaly, Malcuit, Manolas, Mario Rui, Rrahmani, Elmas, Fabian Ruiz, Lobotka, Zielinski, Ambrosino, Cioffi, Lozano, Mertens Petagna.

Det är ett decimerat lag med tre givna startspelare som saknas. Insigne har någon knäkänning och är borta minst i dagens match. Anguissa har en skadad muskel i vänster ben och väntas behöva stå över spel i ca en månad. Å så slutligen Osimhen vars fraktur i ansiktet verkar hålla honom borta ända in i februari.Det är tre viktiga spelare och även om Spalletti säkert hade tänkt sig rotera en del i EL så ser det nu ut som Napoli precis som ifjol får räkna med en Petagna i anfallet. Det är bara att hoppas att Mertens håller sig frisk.

Napoli föll mot Moskva hemma i omgång två av årets EL, men har efter det besegrat Legia Warzawa två gånger om. Det gör laget till gruppledare och till dagens match blir det viktigt att inte förlora. I sista vändan väntar Leicester på hemmaplan och där är det skönt att åtminstone slippa ett vinstkrav.

Med både Anguissa och Demme skadade lär Lobotka starta, ev ihop med Zielinski och Fabian. Längst fram blir det Elmas, Petagna/Mertens och Lozano. Längst bak är nu Manolas tillbaka från skada och kanske få han chansen från start.

Det kan alltid diskuteras huruvida laget ska satsa på EL, men jag tycker nog att man ska gå vidare ur gruppen. Hade Napoli legat sämre till kunde de ha roterat bort sig medvetet till dagens match. Det är ett getingbo i gruppen, men det lär bli minst en tredjeplats vilket då skulle betyda ECL. Det låter bedrövligt trist och det är klart bättre att gå vidare i EL trots allt. Dessutom, är man ett topplag så får man vänja sig att slåss på flera fronter.

Se upp för tidig avspark idag - 16.30 i Moskva!

Fredrik Kreüger2021-11-24 05:37:22
Author

Fler artiklar om Napoli