1 - 2

Milan 1 - 2 Napoli
Simeone stod för dagens läckraste mål, tillika segermålet.

Tre blytunga poäng borta i Milano

En ganska tillknäppt och försiktig första halvlek från bägge lagen utvecklades till ett riktigt känsloladdat och böljande fotboll i andra halvlek. Efter 97 minuter stod Napoli med 3 poäng och delad förstaplats med La Dea av alla. Denna omgång i ligan stod för ett antal skrällar med både Monza-vinst mot Juventus och Udinese som smällde Inter på fingrarna vilket just nu genererat i en topp 4 i form av Atalanta/Napoli 17p, Udinese 16p och Lazio/Milan 14p. Efter denna omgång är det även landslagsuppehåll och vi har eventuellt en ny italiensk landslagsman i form av slitvargen Zerbin.

Primo tempo
Första halvlekens bästa läge kom tidigt i matchen och var en kombination mellan Krunic och Giroud, som avlossade ett farligt skott som Meret fick rädda med fingertopparna och Napolis nr 1 börjar bli ganska bekväm mellan stolparna, hoppas det håller i sig utan skador nu! Napoli hade inte mycket till anfall då man drogs ner relativt omgående på mittplan innan anfallen hann starta. Kvara försökte sig dock på några dueller och fick både Kjaer och Calabria att syna det gula kortet från Mariani. Det farligaste från Napoli var en underbar cross från Zielinski som Politano fick rätt på pannan men i en alldeles för snäv vinkel och Maignan ansträngde sig inte direkt för att plocka den.

Secondo tempo
Redan i halvlek byttes Kjaer och Calabria ut, Pioli kunde tydligen vädra fara då Kvara redan vänt bort dom relativt enkelt i första. In kom istället Dest och Kalulu. Det var ovan nämnde Dest som fick stå i fokus med Kvara redan efter 10 minuter på plan, då han ganska klumpigt försökte bryta Kvaras löpning med boll men istället sparkade på georgierns fot. Efter VAR och granskning av Mariani fick Napoli straff, känns som att vi snittar typ 1 straff/match. Politano fick åter förtroendet efter Zielinskis dubbelsump mot Rangers och även om straffen var svag så gjorde den sitt och smet in under Maignans högra flank. 0 -1 i minut 55. Därefter fick matchen betydligt mer liv, Milan började trycka på mer och i minut 70 kom Theo Hernandez flygande på vänsterkanten jagad av Zerbin, som inte hade en chans, och drog en hård boll snett-inåt-bakåt mot en helt fri Giroud som enkelt bredsidade in bollen bakom Meret, 1 - 1. Efter kvitteringen kändes det som att hela arenan kokade och Milan fortsatte trycka på, det skulle dock vara nyinbytte Simeone som skulle få säga sitt också. I minut 78 fick argentinaren bollen på fötterna men felvänd, efter lite tråcklande verkade situationen ofarlig men han startade om spelet genom en bakåtpassning till Rui, från ingenstans måttade portugisen ett inlägg som Simeone kliniskt och elegant knoppade in i Maignans bortre stolprot, 1 - 2. Efter målet hade Milan fullt fokus fram och Napoli försökte spela säkert och långsamt. Det såg inte vackert ut och undertecknad var långt ifrån säker på att 3 poäng skulle ros hem men Mariani satte pipan i mun efter 97 minuter och Napoli hade då försvarat hem sina hittills viktigaste 3 poäng i ligan.

Man of the match, i mitt tycke, blir den lille slovakiske köttbullen Lobotka. Återigen står han för en riktigt fin match där han säkert transporterar boll och håller kylan i nästan vilken situation som helst. Om man ska vara hård mot någon så skulle jag peka ett varningens finger till Zerbin, jag är fortfarande väldigt osäker på den, inte jätteunge, italienaren som visserligen är stor men otroligt klumpig emellanåt och än så länge har han inte kommit upp i Serie A-nivå vilket gör hans medverkan, på en så här viktig match, högst tvivelaktig. Får se om Mancini ger honom chansen i landslaget men jag skulle inte sätta några större pengar på det...

Nu blickar vi framåt till några lediga dagar innan säsongen drar vidare med CL- och seriespel på nytt.