Lagbanner

Miss i EL

Napoli föll mot AZ i Europa League.

Napoli föll överraskande hemma mot AZ i premiären av årets EL. Gästerna gjorde matchens enda mål under den andra halvleken. Hemmalaget dominerade i 90 minuter, sett till bollinnehav men hamnade i ett sorts rullaruntspel vilken inte gav något. Napoli skapade för få direkta möjligheter och vi såg inte mycket av lördagens fina insats. Kanske fanns lite underskattning gentemot det coviddrabbade nederländska laget? Det upplevdes lite som en klassiker från förr, poängtapp hemma i en enklare match. Något som gick att se lite då och då, tex under Mazzarritiden.

Detta var en miss, Napoli ska vinna en sådan här match. Nu måste laget ta minst en poäng borta mot Sociedad nästa vecka, en svår uppgift. Helst ska de vinna, en ännu svårare uppgift. Det går alltid att hävda att EL inte är viktig och framförallt inte prioriteras, men visst ska klubben ta sig vidare från gruppen.

Nu hoppas jag det bara var en liten miss och att laget i helgen återgår till det fina spelet de har inlett säsongen med. Det positiva med gårdagen var att Gattuso fick lufta flera spelare och att Insigne fick göra comeback. Kanske han startar på söndag...

Fredrik Kreüger2020-10-23 05:30:56
Author

Fler artiklar om Napoli