Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona (Napoli), 2021-12-12 18:00

Napoli - Empoli
0 - 1

Napoli 0 - 1 Empoli: Ishalka på hemmaplan
Elmas såg ledsen ut efter Cutrones mål men blev ännu mer sammanbiten när han fick hjälp att gå av planen.

Napoli 0 - 1 Empoli: Ishalka på hemmaplan

Gästande Empoli tog med sig sin finaste stass och lämnade med 3 rättvisa, om än lyckosamma, poäng hem till Toscana.

Som man skulle kunna tänka sig i en sådan här match så är det en "chock" eller "fotbollens mirakel" att alla kan vinna mot alla. Jag skulle dock hävda att det är den klassiska fullt patenterade Napolitanska "antihjälte-förlust-mot-lillebror"-syndromet. Vi har alla bevittnat det många gånger förr, färre den gånga säsongen men likväl dyker den upp. Ett annat återkommande tema är också en klassisk Napoli-dipp i december, och det ser ut som att lågtrycket håller i sig. Nej, dagens match var inte vad vi behövde och laget såg tämligen oinspirerat och uddlöst ut framåt. Lägg därtill en utgående Elmas i slutet med synlig smärta och Zielinski med andningsproblem (som lyckligvis inte verkar vara något farligt). De enda ljusglimtarna från matchen idag är MamboZambos återkomst och Ounas bolltrolleri - även om han fortfarande har mycket att lära sig kring rakare spel och inlägg så gör han det riktigt fint i första halvlek.

Jag har egentligen inte så mycket att skriva om kring de båda halvlekarna för ingetdera lag bjöd på något fantastiskt spel men Empoli kämpade hårdare och vägrade släppa markeringar och boll i onödan. Det som i slutändan skulle skilja lagen åt var från en hörna där Zambo rensar bollen i bakhuvudet på Cutrone och ställer Ospina helt i målet. 

Nu har, i skrivande stund, en 3-målsledning. Milan spelade lika igår och Atalanta vann sin match idag. Nästa vecka möter vi Milan och det är på allvar dags att plocka fram lite grinta och Spalletti-taktik för att ha en chans att fortsätta hänga kvar i toppen av tabellen för i dessa tider kan ishalka lätt resultera i en lårbensfraktur om man har otur. Mot bättre tider!

Avanti!

Payam Zehtab2021-12-12 22:16:22
Author

Fler artiklar om Napoli