Lagbanner
2020-11-01 18:00

Napoli - Sassuolo
0 - 2

Napoli 0 - 2 Sassuolo - Rapport

Uddlöst i säsongens andra förlust. Återigen spökar målformen för samtliga i laget.

Ska vi nu börja få hjärnspöken när vi förlorar två matcher i rad, i vad som ska vara vår borg? Matchen kändes på förhand som en given trepoängare. Insigne var visserligen uträknad, men samtidigt fick vi möta ett Sassuolo utan sina tre mesta målgörare som gjort 11(!) av deras 16 ligamål denna säsong. Trots poängförlust av mycket frustrerande karaktär, som verkligen bringar tillbaka minnen från Mazzarri-eran, så såg i alla fall jag några positiva saker i spelet. Det jag efterlyst mest med vår Mister vid sidolinjen är en tydlig spelplan, och den börjar faktiskt visa sig allt mer. Hög press och mycket rörelse, spelet blir dock väldigt lidande när ingen rör på sig. 

Första halvlek
Napoli började halvleken väldigt fint, många bra löpningar och bra spel. Sassuolo såg inte ut att hänga med riktigt. Det var många felpassningar, rätt många var signerade vår gamla Chiriches men den grövsta tabben stod nog Consigli för, som passade en helt fri Osimhen. Resultatet - en monsterräddning/halvtaskigt avslut beroende på vem som tittar. Under resten av halvleken började Sassuolo sedan spela upp- och in sig i matchen med allt fler luriga försök framåt. Rogério fick Di Lorenzo att sträcka sig, och ändå inte hänga med, vilket får ses som imponerande utifrån den gode högerbackens facit i Napolitröjan hittills. Vi återkommer till Di Lorenzo, tyvärr, lite senare. Första halvlek bjöd på 0 baljor.

Andra halvlek
Napoli fortsätter att riva på i starten av andra halvleken och Sassuolo bjuder på färre misstag och mer spets framåt. Trots en mängd hörnor i första 10 minuterna får Sassuolo till en av sina sylvassa kontringar där Raspadori lyckas tråckla sig igenom straffområdet och få en fot av Di Lorenzo på sig. Domaren blåser av när bollen är fortsatt i spel, vilket gav en ganska stark signal om trolig straff. 59' och vi har 0-1, säker straff från Locatelli. Nu börjar Napoli bli något fumligare och mer desperata. Vi byter strax därefter ut Lozano mot Petagna i 64' och får in ytterligare en i boxen. I 70' är det också dags för Mertens och Hysaj att gå av förElmas/Rui och Rui bryter faktiskt trenden, av ett relativt lättläst Napolispel, genom några crossar över hela mittfältet som kunde lett till några fler chanser. Innan Mertens går av har han ett mycket fint läge att kvittera efter ett fantastiskt inspel från högerkanten som dimper rakt ner på Mertens fot utan någon försvarare som stör. I 78' byter vi också ut Politano till förmån för Zielinski som försvann i sjukdom efter en briljant match mot Genoa. Tyvärr får vi inte till några kliniska avslut och Sassuolo håller mycket kyligt, ibland lite för kyligt, i bollen på egen halva och stressar inte framåt. Det dröjer fram till klockan slår 90+ som matchen blir alltmer dramatisk, först en frispark som Osimhen nickar på Consigli med Manolas som nickar in returen - offside på Nigerianen. Därefter drar Osimhen och Marlon varandra i tröjorna i 95' i Sassuolos straffområde - ingen straff och Sassuolo har ställt om till kontring medan Napoli är något kränkta över den icke avblåsta situationen. Maxime Lopez gör bort Manolas och sedan driver rakt över straffområdet innan han, rätt stressat, skjuter rakt på Ospina som får en hand på bollen och den studsar in till höger om en förvånad och uppgiven Rui som förmodligen önskar att han också haft ett högerben.

Napoli fortsätter med den många år gamla traditionen att bjuda på skönspel och träben i en mycket ojämn och oklar rytm. Denna match borde vi ha vunnit på pappret men idag står Sassuolo som segrare och jag får gratulera både deras lag och De Zerbi till ett mycket imponerande spel, även om det så klart tar emot och man vet att Napoli har fler växlar. Vi får hoppas att formen blir allt mer stabil och positiv framöver om vi ska ha en chans på topp4. Men jag slutar med det jag började säga, jag är rätt nöjd med att Gattusos spelsystem börjar synas lite mer. Nu behöver vi bara skärpa också.

Nu är det bara tagga om och ta tag i nästa match mot kroaterna Rijeka på bortaplan på torsdag.
 

Payam Zehtab2020-11-01 22:01:20
Author

Fler artiklar om Napoli