Lagbanner
2020-12-10 18:55

Napoli - Sociedad
1 - 1

Napoli 1-1 Real Sociedad: Slutspelsplatsen säkrad
Zielinski gör inte många mål, men när han väl stänker dit dem är de ofta riktigt snygga.

Napoli 1-1 Real Sociedad: Slutspelsplatsen säkrad

Det blev oavgjort på Stadio Diego Armando Maradona, när både Napoli och La Real fixade avancemang från gruppen.

Det mönstrades starka elvor från båda lagen, men hos gästerna saknades viktiga pjäser i form av Oyarzabal och David Silva. Tyvärr fick vi inte heller se Alexander Isak från start, på topp kamperade istället Willian José. I hemmalaget fick Zielinski återigen chansen som tia samtidigt som Maksimovic ersatte Manolas i backlinjen.

I själva spelet verkade Real inte särskilt påverkade av skadetappen. Gästerna höll säkert i bollen, stack upp i livsfarliga kontringar när Napoli bjöd på ytor och tycktes ha bra kontroll på matchen i inledningen. Napoli pressade från början högt upp i banan men fick se sig bortspelade gång på gång av de blåvitrandiga.

Chanser skulle det också bli, den bästa föll till Portu som missade öppet mål från tre meters håll. Istället blev det Napoli som tog ledningen genom Zielinski. Efter ett lite gruff i boxen dimper bollen ner framför polacken, som drar till på volley och får en makalös träff. Remiro kunde bara se på när bollen seglade upp i hans bortre kryss, 1-0 Napoli. Något överraskande sett till matchbild.

Efter halvtidsvilan bytte Gattuso approach och valde att sjunka lågt med laget, en taktik som fungerat väl i stormatcher tidigare. Real Sociedad fick hålla mycket boll men hade, likt Inter och Juventus under coronasommaren, svårt att penetrera Napolis försvarsblock. En bit in i andra fick Lozano chansen att utöka genom ett friläge men avslutet var alldeles för tamt.

Samtidigt som detta pågick så visade det sig att AZ Alkmaar låg under borta mot Rijeka, vilket innebar att båda lagen i Neapel var på väg att ta sig ur gruppen. För de besökande baskerna blev det däremot svettigt, för Alkmaar lyckades senare hitta en kvittering och i det läget var Sociedad utslagna. Offensiva pjäser såsom Alex Isak byttes in, vilket gav effekt för på tillägstid forcerade Willian Jose in en kvittering. 1-1 med bara några minuter kvar.

Samtidigt så släppte Alkmaar in 2-1 i Kroatien och vips så var avancemanget säkrat för båda lagen. Sista tre minuterna rullas bollen bara runt i backlinjen och när domaren sedan blåser av är det två glada gäng som kliver ner i Maradonastadions katakomber.

Gruppvinst för Napoli alltså, ett gott resultat som förgyller en redan stabil höstsäsong. På måndag lottas sextondelsfinalerna och vi hoppas såklart på roligt motstånd.

På söndag är det hemmamatch igen när Sampdoria tar Frecciarossan söderut. Tre poäng ett måste för att hänga på i ligatoppen.

Avanti Napoli!

Edin Bajramovic2020-12-10 22:22:16
Author

Fler artiklar om Napoli