Lagbanner
2021-02-28 18:00

Napoli - Benevento
2 - 0

Napoli 2 - 0 Benevento: Kampanien-derbyt går till storebror igen
Ciro fortsätter måla!

Napoli 2 - 0 Benevento: Kampanien-derbyt går till storebror igen

Inte bara storebror i klubbsammanhang, även Insigne den äldre vann mot lillebror Insigne, liksom vid första mötet under hösten.

Alla turer fram och tillbaka under säsongen - hittills har vi torskat Super Coppan, åkt ur Coppan, sagt adjö i EL och det är inte ens mars ännu. Det enda som är kvar för Napolis del är ligan. Hur står vi då till? Oväntat nog mycket bättre än vad magkänslan säger. Extremt ojämna och det kan väl synas någonstans i det att vi ligger på tredje plats i antal vinster (med en match mindre spelad), absolut sämst i oavgjorda resultat och flest förluster för ett lag i topp 9. Just nu har vi 14/1/8 och för att vara en väldigt udda säsong får vi nog vara glada att också andra lag varit ojämna, vilket också leder till att vi ändå lyckas hålla oss på en sjätteplats för tillfället. Idag fick vi se ytterligare en mycket blandad insats där vi förtjänade vinst men mer utifrån att Benevento inte bjöd upp till en lika fin insats som i höstas.

Primo tempo
Napoli står till en början för ett bra tempo, försöker spela upp men återigen extremt mycket slarv. Bakalöken missar bl.a en passning på ca 3 meters håll. Det blir några halvchanser men osar inte mål och Montipo gör sitt jobb, än så länge. Det dröjer fram till minut 34 när Politano får iväg ett fesljummet skott som blockas för dåligt och bollen kommer rakt framför fötterna på Ciro som enkelt styr in bollen. Oväntat men kul med comeback-mål! Resten av halvleken blir lekstuga för Napoli, sista 10 har bl.a Zielinski enmansshow (många gånger denna säsong) där han gör bort alldeles för många försvarare och placerar in bollen kyligt. Insigne lyckades dock stå lite för mycket i vägen och flaggan kom upp för offside. 1-0 i vila.

Secondo tempo
Andra halvlek såg lika mellanmjölkig ut som första till en början. Det skulle till många kantbyten och överlappningar till Insigne fick in ett inlägg (av ca 10) och det krävdes millisekundspausning på reprisen för att se vem som nuddade bollen sist. Var det Letizia, DiLo eller Politango? Till slut fick Mattias cred för att han ramlade och nuddade bollen i fallet. Det var nog absolut meningen och återigen rullar bollen i snigelfart in i Montipos mål. K2 hade en fin chans att nicka in ett enkelt hörnmål men han valde att istället vänta till minut 80 och då göra en fantastiskt klumpig tackling där han lyckas fälla motspelaren genom att misslyckas med att dra undan sitt ben. Ansiktsuttrycket på K2 sade allt - och domaren hade inget val än att ge honom det andra gula. Sista 10 spelas med 10 man för att få till en utmaning. K2 blir därför också hemma när resten av laget åker till Emilio-Romagna för att möta Sassuolo senare i veckan.

Napoli (4-2-3-1):
Meret
Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Ghoulam
Fabian Ruiz, Bakayoko
Politano (Hysaj 85), Zielinski (Maksimovic 83), L Insigne
Mertens (Elmas 83)

Benevento (4-3-2-1):
Montipò
Depaoli, Tuia, Barba, Foulon (Letizia 64)
Hetemaj, Schiattarella (R Insigne 46), Viola
Ionita (Moncini 83), Caprari (Sau 64)
Lapadula (Gaich 70)

Nästa match är, som sagt, mot Sassuolo på onsdag kl 18.30.
Får se vad som bjuds på då - kan vi ta en skön revansch mot laget som verkligen satte igång Napolis förlustrad med en skrällvinst under hösten? Om vi ska klara topp4 är alla matcher från och med nu måstematcher!
 

Payam Zehtab2021-02-28 23:34:27
Author

Fler artiklar om Napoli