Lagbanner
Napoli 2-0 Empoli: Vinst mot mardrömsmotståndaren

Napoli 2-0 Empoli: Vinst mot mardrömsmotståndaren

Napoli besegrade Empoli till slut med 2-0 på tisdagskvällen.

Empoli och den typen av lag passar som sagt inte Napoli alls. Förra året hade laget väldiga problem med denna typ av motstånd. Lägg därtill att man tillät sig bli sönderkontrade och lag som bl a Empoli kunde relativt bekvämt besegra Napoli. Hade man lärt sig läxan?

För denna match ja.

Napoli dominerade spelet och hade också flertalet chanser att sätta punkt för kvällen tidigt men återigen var avsluten antingen för dåliga eller lite väl optimistiska. Laget saknade Kvaratskhelia och det märktes. Det här lite nyckfulla rycket saknades och hade behövts för att öppna upp Empoli tidigt.

Det ska till en straff i andra halvlek för att bryta dödläget och det är nyss inbytta Lozano som med nöd och näppe får bollen i mål. Zielinski avslutar i slutet  av matchen med en snygg volley och trots en uppenbar reduceringschans i slutet var Empoli aldrig riktigt nära.

För denna gång hade Napoli lärt sig sin läxa och en välbehövlig seger kunde räknas in. Nu väntas otroligt svåra Udinese till helgen och vågar man hoppas på att Kvarat är tillbaka då?

 

Solonapoli2022-11-08 20:57:00
Author

Fler artiklar om Napoli