Lagbanner
2021-01-31 18:00

Napoli - Parma
2 - 0

Napoli 2 - 0 Parma
Spelarna står bakom tränare Gattuso i vått och torrt verkar det som.

Napoli 2 - 0 Parma

Två soloinsatser för tre poäng - nästa H&M-kampanj?

Det krävdes mer än att dyka upp för att ta tre poäng mot ett, för dagen, väldigt hungrigt Parma. Gästerna såg riktigt loja ut första halvlek och man såg att det inte riktigt varit deras säsong men Napoli lyckas ändå inte göra mer än att hålla i bollen och få ytterst få, och väldigt låg kvalitet på avsluten. Parma hade en tydlig plan mot Napoli - kontringar, vilket ibland också blev lite halvfarligt.

Primo tempo
Napoli drar igång snabbt och visar lite vilja, redan efter någon minut har Insigne sitt första skott och hörna efter styrning. Napoli äger boll majoriteten av första halvlek men Parma gör sitt jobb och vi får endast ett skott på mål första halvtimmen. Det skulle krävas att, en för dagen STARTANDE, Elmas drar en soloräd från ingenstans, sular bort 4 försvarande Parmaspelare utanför boxen och placerar den kyligt bakom Sepe. Wow! Aktier stärkta hos nordmakedoniern. Resten av halvleken var lika svag från båda sidor, inte mycket som uppstod från spelet och båda lagen var rätt slarviga i sitt passningsspel.

Secondo tempo
Andra halvlek och nu sätter vi i nästa växel för att punktera matchen. Tyvärr så verkar växellådan ha rostat fast lite i mekaniken och istället såg Parma mycket mer alerta ut. I första halvlek har vi bollinnehav närmare 60% men i slutet av matchen är siffrorna 45-55 med övervikt för gästerna. Parma gör ett byte redan i halvlek och inkommande Hernani såg ganska så bra ut jämfört med en osynlig Grassi. Gästerna gör några väldigt fina omställningar men Cornelius har inte fått så många fina bollar under hela säsongen och dansken såg mer chockad ut, än klinisk, över detta och missade några väldigt fina lägen. Parma fick till ett ganska fint spel emellanåt men hittade inte särskilt många avslut. Efter halva andra halvleken kommer Politano in istället för Petagna, som stod för några bra insatser, bl.a ett fint inlägg på en fri Lozano som tyvärr fick bollen lite för högt och fick avsluta lite väl akrobatiskt men ändå nära. Maksi och Hysse kommer in i minut 77 istället för Rui respektive Elmas och Napoli ställer om till någon typ av 4-2-3-1 med Maksi/K2 som mittbackslås, Hysse/DiLo på kanterna och sen Manolas(!?) och Bakayoko som defensiva mittfältare och Insigne/Lozano på sina vanliga platser, något oklart om Demme också var defensiv eller mer framåt. Längst fram Politano men Insigne såg ut att få en mer fri roll mot slutet. Dagens frågetecken - och utropstecken - blir ju greken på DM, det var nytt får jag säga! Andra halvlek fortsätter stapplande och Napoli hamnar på nytt i ett läge där man inte riktigt vågar släppa helt framåt, förmodligen för rädsla att tappa bakåt, men resultatet blir att anfallen blir lika farliga som en daggmask och returbollarna ger Parma några vassa kontringslägen, som tur är var Parma inte riktigt lika vassa som möjligheterna. Napoli får sedan i 82 minuten ett fint anfall med inspel mot mitten från högerkanten men Parmaspelare kommer emellan, då dyker bollen upp framför Politanos fötter strax utanför boxen och vänsterfoten avlossar ett skott som ser ut att träffa samma Parmaspelare som styrt bort inlägget (Osorio?) och ställer Sepe helt och hållet som står fastklistrad på mållinjen. 2-0 och efter detta börjar man se Napoli spela lite mer fritt och fan om det inte ser bra ut ändå. 


Även om det är två nya soloinsatser som står för tre poäng på nytt så kan man inte blunda för att vi har ett, spelarmässigt, jäkligt bra lag. Om vi bara får ordning på självförtroendet och slutar slarva så sjukt mycket som vi gör så kan detta ändå bli en överlag bra säsong. Jag får ge + i kanten för Lozano och Elmas som verkligen kör järnet i första halvlek, även om det ser stappligt ut överlag. Insigne visar även på kaptenlika drag alltmer, även om han och Lozano kan vara lite väl tjatiga på domaren emellanåt. Petagna gör också en helt okej insats men han får gärna försöka avsluta någon gång också - hans vänsterbössa är faktiskt farlig om han avlossar den. K2 får dagens ris, har inte sett honom så bollsvag som han varit i denna match, skärpning!

Nästa match är på onsdag, 3/2, på hemmaplan i första av två möten i Coppans semifinal och för de som missat Coppan hittills/inte vetat om det så visas alla matcher gratis på Youtube och Facebook via Lege Serie A sida - med engelsk kommentator dessutom, bara att zappa in!

Napoli (4-3-3):
Ospina
Di Lorenzo -Manolas -Koulibaly - Mario Rui (Maksimovic 77)
Elmas (Hysaj 77) - Demme - Zielinski (Bakayoko 70)
Lozano - Petagna (Politano 63) - Insigne

Parma (4-3-3):
Sepe
Conti - Osorio - Pezzella (Busi 79) - Gagliolo 
Grassi (Hernani 45) - Brugman (Man 80) - Kurtic (Cyprien 81)
Kucka - Cornelius - Gervinho

Mot nästa match! AVANTI NAPOLI!

Payam Zehtab2021-02-01 09:29:36
Author

Fler artiklar om Napoli