2020-12-13 15:00

Napoli - Sampdoria
2 - 1

Napoli 2-1 Sampdoria: Lozano löser allt.

Första ligamatchen på Stadio Diego Maradona slutade i seger för Napoli, efter att Hirving Lozano stått för ett magnifikt inhopp i den andra halvleken.

Osimhen är fortsatt indisponibel och därför fick Mertens ännu en gång chansen som centerforward, med Zielinski bakom sig. På högerkanten startade Politano, i övrigt i stort sett ordinarie lag.
Hos gästerna var det givet att Fabio Quagliarella skulle starta på topp, Neapel-sonen har för vana att näta mot sin gamla klubb. Innan matchen var Fabio även förbi en av de många minnesplatserna dedikerade till Maradona, och lämnade en blombukett och en Samp-tröja med nummer tio på. Fin gest som såklart uppskattas av många i staden.

Matchen inleddes trevande och som väntat valde gästerna att sjunka hem och ligga på kontring. Trots att det gått fem år sedan triumfen med Leicester City i England så går det att känna igen den gode Ranieris taktiska förhållningssätt.
Napoli hade det svårt att bryta igenom och istället tog Sampdoria ledningen. Gästerna kontrade blixtsnabbt mot ett förvirrat Napoli-försvar, som helt tappade markeringen på Jakub Jankto som kunde bomba upp 0-1 i nättaket. Aj aj.

Närmst en kvittering kom Mertens med en låg nick men ärligt talat så skapade Napoli inte särskilt många chanser. Det skulle dröja till den andra halvleken, då Lozano äntrade planen. Mexikanen har sett som en helt annan spelare än under sitt katastrofala första år och denna match var inget undantag. Bara fem minuter efter att han kommit in hade Lozano kvitterat matchen med en nick vid stolproten, framspelad av Mertens.

Det slutade inte där utan Lozano fortsatte att vara farlig framåt, då han ofta lyckades ta sig förbi sin ytterback för att servera inlägg. Med ungefär tjugo minuter kvar skulle det till slut ge utdelning när ett inlägg hittade Petagna i boxen, som nickade in 2-1 bakom en chanslös Audero.

Efter ledningsmålet orkar inte Sampdoria jaga en kvittering. Istället behåller Napoli kontrollen över matchen och jagar fler mål, men 2-1 står sig och till slut blåser domaren av matchen och tre poäng går till Neapel.

Viktig trea för Napoli som måste fortsätta ta segrar i ligan för att upprätthålla pressen på Inter och Milan i tabelltoppen. Nu går man in i en lite lurigare del av spelschemat med matcher mot flera toppkonkurrenter i följd. Paradoxalt nog så känns det skönt, är det något Gattusos lag visat så är det att man ofta växlar upp i de stora matcherna.