Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona (Napoli), 2021-12-04 20:45

Napoli - Atalanta
2 - 3

Napoli 2 - 3 Atalanta
Malcuit visar att han vill vara med och slåss om en plats i elvan.

Napoli 2 - 3 Atalanta

Det var, ur neutrala ögon sett, en ganska underhållande match. Ur ljusblå ögon var det dessvärre en något mindre underhållande, och snarare dyster, tillställning. Man kan likna gårdagens match till en allmän Napolisupporters liv där man börjar i uppförsbacke, gör en riktigt comeback och sedan totalt går ner sig i slutet. För att ta vid införrapporten och frågan som ställdes av Clarence - vem kan vara räddaren i Napoli? Alla tre nämnda, Mertens, Rrahmani och Zielinski drog verkligen sina strån till stacken och gjorde riktigt bra matcher men det räckte inte.

Primo tempo
Matchen hade knappt börjat när Atalanta fick till ett mönsteranfall med ett monsteravslut av Malinovskiy, 0-1 i minut 7. Uppförsbacken är igång. Efter målet kom Napoli alltmer in i matchen och brände bl.a ett riktigt bra kvitteringsläge bara minuter senare. Det skulle dock dröja till minut 40 och dubbelchans av Zielinski som fick sitt första skott blockat och därefter prickade rätt bakom Musso. Spelet innan målet var dessutom vackert med en hård boll in mot Mertens av Malcuit (som enligt mig verkligen gör en fin säsongsdebut från start) och en läcker vidareskarvning till Zie av Ciro. Resten av halvleken spelas av utan större händelser.

Secondo tempo
Andra halvlek fick en än rivigare start än första då Napoli, i första minuten, får till en chans från ingenstans då Mertens springer sig loss från mittplan mot Demiral och Ciro gör sitt femte mål på 4(!) matcher - den formen får gärna hålla sig kvar ett tag! Atalanta var dock inte klara för kvällen. Hade inte tänkt skriva så mycket av Mariani då jag är trött på att gnälla på domarna men han ville inte vara helt utanför matchen och fick bl.a döma bort en dömd straff på Rui, som nuddade bollen med foten och dessutom var utanför straffområdet - tack VAR! Därutöver lyckades han också vara helt immobil när Napoli passade upp bollen lite senare i matchen och fick bollen rakt på sig. "Konstigt dömt" kan vara min kommentar på domaren denna match. Åter till matchen, Demiral, som fick ta skulden för Napolis ledningsmål lyckades med ett riktigt klassavslut, stenhårt upp i nättaket ur ingen vinkel i minut 66 och bara minuter senare stod Atalanta för kvällens andra, och sista, vändning. I minut 71 slår inbytte Ilicic in bollen i straffområdet och det verkade mer som att det var Atalantas målområde då det var fullt med rödklädda spelare, sist på bollen var Freuler som med en effektiv bredsida stod för kvällens sista mål. Napoli gav inte upp och försökte forcera men inbytte Ounas, Petagna och Politano gjorde inga större avtryck i matchen och det var snarare Rui och Malcuit som stod för de farligaste chanserna från ljusblått håll.

Allt som allt kan jag inte vara för besviken med resultatet. Självklart hade 3 poäng, eller till och med 1, varit önskvärt men med 5 av våra givna, och bästa, startspelare borta så förväntade jag mig inte stordåd. I dagens match får Rrahmani och Malcuit dela på matchens spelare i Napoli. Rrahmani plockade, nästintil helt, bort Zapata från matchen och Malcuit på högerkanten kändes som ett mycket fräsch inhopp, framför allt i offensiven.

Nu väntar EL-spel mot Leicester på torsdag, förhoppningsvis läggs inte alltför mycket krut på denna match och att vi satsar på ligan!

Payam Zehtab2021-12-05 09:50:19
Author

Fler artiklar om Napoli