Napoli - Bologna
3 - 1

Napoli 3 - 1 Bologna: Spelmål galore

Insigne, Zielinski och Osimhen - kvällens huvudpersoner - stod för 3 poäng mot Bologna.

Även om tabellen är helt oförändrad tog vi 3 viktiga poäng. Alla poäng, särskilt 3-poängarna, är viktiga resten av säsongen för att ha chans på CL till nästa säsong. Napoli står för en helt okej insats idag, mycket bättre och rakare anfallsspel idag. Tyvärr har vi minst lika många slarvfel bakåt men får vara glada att Bologna inte utnyttjade dessa optimalt. Kvällens kung får skrivas Insigne efter 2 mål och några riktigt fina spelupplägg, kaptenen var på spelhumör idag! Zielinski och Osimhen står också för fina insatser idag, Zie med 2 assist och Osimhen med mål och nickskarv till Insigne till 3-1.

Primo tempo
Fabbe började matchen med energi och tog sig hela vägen in i boxen efter några minuters spel. Det syntes dock snabbt att spanjoren kom på sig själv att det inte är hans vanliga position och efter en liten omställning i huvudet kom ett alldeles för sent skott som De Silvestri läste och blockade. Strax därefter fick Fabbe spela från sin vanliga position och la en enkel pass fram till Zie, som enkelt klackade inåt banan till en fri Insigne som placerade bollen enkelt till höger om Skorupski. Halvleken fortsatte med en del Napolichanser men Bologna hade också några anfall på gång. Bologna fick inte till den sista touchen och kom dock sällan till avslut. Till sist, i halvlekens sista stunder, kom Palacio fri och kvitterade. VAR såg dock en offside, vilket stämde, och målet stod inte kvar.

Secondo tempo
Andra halvlek drog igång snabbt och efter en Ospinaräddning försökte colombianen sig på ett snabbt uppspel, Palacio stoppade dock fram foten och kunde enkelt få returen och få ett mål, som strax därefter blev underkänt. Man får faktiskt inte stoppa uppspelet på det sätt som Palacio gör. Osimhen äntrar efter 52 spelade minuter och omgående syns flera nya alternativ i anfallsspelet. Zielinski kom förbi på mittfältet och la bollen ut mot höger sida där Osimhen står. Osimhen får till en hyfsad träff och det står 2.-0. Nu börjar dock Napoli starta igång slarvspelet på riktigt. Demme slår en tokig passning rakt på Bolognaspelare som efter lite flipperspel i boxen och Soriano får till ett bra skott som borrar sig in i maskorna bakom Ospina. 2-1. Bologna fortsätter trycka på framåt och är nära ett kvitteringsmål men Napoli lugnar ner sig och när minut 77 är slagen får Insigne bollen strax utanför boxen efter en soloräd, där hittar han kvällens sista mål och slutresultatet 3-1 är inte orättvist men inte heller välförtjänt. Bologna spelar inte övertygande och samtidigt inte vi heller. Matchen hade kunnat sluta i stort sett med allt mellan 0 och 3 poäng så vi får tänka att marginalerna var på vår sida denna kväll!