2021-12-09 18:45

Napoli - Leicester
3 - 2

Napoli 3-2 Leicester: Till slutspel – till slut

Efter mycket om och men lyckades Napoli besegra Leicester med 3-2 och får således spela slutspel i Europa League framåt vårkanten.

Det var två skadeskjutna lag som på torsdagskvällen skulle göra upp om en av slutspelsplatserna i Europa Leagues Grupp C. Napoli med flertalet stjärnor på skadelistan och Leicester med sju spelare i sjukstugan. När många ordinarie spelare saknas kan det på sina håll så lite rörigt och osammanhängande ut. Så var verkligen fallet här. I synnerhet inledningsvis.

I en smått galen första halvlek tog Napoli ledningen med både 1-0 och 2-0. En missriktat Petagna-skott letade sig fram till Ounas som överstegsfintade och placerade in ledningsbollen innan samme Petagna, frispelad i Zielinski, mycket osjälviskt gav Elmas öppet mål. Där och då kändes det bra. Nu kunde vi väl bara vila med bollen och städa av matchen som vi gjort tidigare under säsongen? Inte då. Napoli har tydligen blivit Napoli igen.

Två minuter efter utökningen slarvade Elmas i sitt rensningsförsök vilken renderade i att mittbacken Jonny Evans kunde kruta in bollen på ett och reducera. Dryga fem minuter senare stack Leicester upp igen då vi på nytt misslyckats med att få undan en frispark och Kiernan Dewsbury-Hall drog till på helvolley och hittade nätmaskorna bakom Meret.

En olycka kommer sällan ensam sägs det. Innan halvleken var slut skulle både regna börja tokösa och Lozano bäras ut på bår. Som om vi inte hade nog med skador.

Om vi till inledningen av andra halvlek ska fortsätta på ordspråksvägen kommer ju faktiskt solsken efter regn. I den 53:e minuten kunde Elmas, fint assisterad av Di Lorenzo, frälsa hemmapubliken med sitt 3-2-mål. Leicester låg på för ett kvitteringsmål mot slutet och hade en del heta chanser. Napoli lyckades dock freda det egna målet och redde så att säga ut stormen.

Seger var det som krävdes och seger blev det. Efter 10 inspelade poäng slutar man tvåa i gruppen efter Spartak Moskva och får således spela playoff mot någon av grupptreorna i Champions League den 17:e och 24:e februari. Vinnaren i det dubbelmötet går vidare till åttondelsfinal. Vilka Napoli får möta lottas nu på måndag, den 13 december.

Starkt gjort med tanke på förutsättningarna och glädjen från spelar- och ledarhåll gick att ta på efter slutsignalen från domare Lahoz. Förhoppningsvis kan detta gjuta ny olja på vågarna inför årets tre återstående ligafajter.