Napoli - Crotone
4 - 3

Napoli 4 - 3 Crotone: 7 mål och 3 poäng
Två av dagens målgörare.

Ska matchen sammanfatta säsongen 20/21 med hög högstanivå men otroligt låg lägstanivå?

Inför matchen var undertecknad mycket skeptisk till hur detta skulle gå. Det kändes inte helt rätt i magen och vi fick också se 2 väldigt olika halvlekar, där det fanns en fin blandning av Napolis signaturpizza denna säsong - nämligen Hawaii. Napoli kom också till matchen utan en avstängd K2. Demme, Ospina och Ghoulam är fortsatt borta med skada samt Zie - som startade på bänken - hade en dramatisk COVID-testning som till slut gav honom negativt provsvar.
Jag ska inte såga laget helt och hållet, överlag såg vi faktiskt okej ut på mittfältet och framåt. Defensiven dock, denna gång får DiLo en liten känga pga delaktighet i första bakåtmålet men han tog igen det lite senare i matchen. Maksimovic Minimovic ser ut om att han precis signat för Qviding. Greken ser väldigt klumpig ut i sin positionering och Smurfen på VB har iaf denna match återgått till den gamle vanlige Rui.

Vad var positivt då? Jo, Osimhen, Insigne, Mertens - alla tre herrar gör mål där kaptenen står för ett flippermål och ett stycke konst (läs: misstag) som blir en superb passning till en helt rätt stående Osimhen framför mål. Mertens gör Ciro-grejer och målar vidare.
Spelet på offensiv planhalva såg faktiskt intressant ut idag, folk ville fram och det verkade som att Rino haft en bra dag i omklädningsrummet även om han är skitsur som vanligt på bänken.

Primo tempo
Napoli börjar matchen positivt med många snabba anfall och Insigne får till ett avslut efter mycket fint uppspel. Den lilla stora kaptenen lyckas pricka två Krutongbackar och ställer helt Alex Cordaz i målet. Bara några minuter senare kommer ytterligare ett riktigt fint anfall men många delikata smörpassningar som landar på kaptenen på nytt, ur en riktigt kass vinkel, som försöker på direktvolley men får bollen på yttersidan rakt mot en fri Osimhen. Var passningen meningen? Jag bryr mig faktiskt inte det minsta, även om jag är mycket skeptisk till att det var med flit. Två riktigt bra anfall och känslan var helt plötsligt ganska bra men den fick bara vara någon minut. I stort sett nästa anfall från Crotone leder till den märkligaste och sämsta defensiva föreställning jag kan minnas i Napoli. Bakalöken tappar boll på egen planhalva och därefter får DiLo och Manolas någon sorts bromance i straffområdet - Manolas kommer dock på sig och bredsidar bollen rakt på Crotonespelare. DiLo och Rui står och är osäkra på vem som ska gå på boll medan Manolas försöker täcka framför Meret. Maksimovic var någon annanstans och gjorde viktiga saker så Simy fick all tid i världen för att peta in bollen.
Resten av halvleken var dock Napolis och Mertens hann med att göra ett riktigt klassmål på frispark och vore det inte för en superräddning av Cordaz (och ribban) skulle Osimhen (eller Mertens) fått kröna dagen med 2 mål.

Secondo tempo
Andra halvlek hade knappt hunnit komma igång innan Crotone får hörna och Napoli klarar inte av att rens bort bollen så efter 2 ballongnickar dimper bollen ner framför Manolas och Simy, där den senare gjorde det han får betalt för och satte sin andra balja. 3-2 och matchminut 48. Eftersom Manolas stod för några tveksamma insatser skulle Maksimovic (fattar inte hur vi betalade 25M€ för honom?!) visa att Manolas inte är bäst på tabbar i vårt lag. En vanlig passning mot honom leder fram till en löpduell med Junior Messias där han i stort sett skänker bort bollen till motståndaren och Messias placerade kyligt bollen bakom en, för dagen, ganska blek Meret. 3-3 och matchminut 59. Ganska snabbt görs några byten och Lozano introducerades vilket injicerade ganska mycket energi på hans kant. Det skule dock dröja fram till minut 79 innan DiLo tar några stapplande steg in i boxen, lägger upp bollen på vänster och bredsidar in den längs marken i bortre stolproten. Därefter händer inte så mycket mer även om vi skapar några halvchanser till.

Det finns, trots mitt referat, en del positiva saker att ta med sig från matchen. Dels kommer K2 tillbaka i defensiven men truppen i övrigt, med (för tillfället) hela anfallare och mittfältare så klarar vi stundvis av att spela boll på en ganska trevlig nivå. Osimhen fortsätter att visa framfötterna även om jag personligen väntar på när han exploderar "på riktigt". Väldigt skönt och framför allt viktigt med 3 poäng idag då resterande matcher denna månad är av betydligt svårare natur. Nästa match blir exempelvis den ospelade matchen från i höst och laget åker upp till Turin. Får vi med några pinnar hem?