Lagbanner
Stadio San Paolo, Napoli, 2022-04-30 15:00

Napoli - Sassuolo
6 - 1

Napoli 6 -1 Sassuolo: Rapport
Mertens fick vara med i protokollet 2 gånger igår.

Napoli 6 -1 Sassuolo: Rapport

Lördagens drabbning bjöd på tennissiffror och stundtals såg spelet lika flytande ut som vatten.

Känslorna inför matchen var tudelade – besvikelse över att återigen tappa bollen i avgörande skeenden men också ett stort revanschsug. Vi SKA inte tappa tredjeplatsen! Den känslan verkar även truppen ha känt av för första gången under vårsäsongen visar man en efterlängtad karaktär. Spalletti visade inga större miner och verkade ha sagt allt han ville, och behövde, innan matchen startade. Nu väntar bara de sista matcherna för säsongen och sedan får man vänta drygt en månad innan karusellen á ADL sätter igång. Blir det en mercato eller bara massa rykten i år igen..? Den som lever får se. Det enda jag vill önska mig av den här sommaren är att Ciro får livstidskontrakt och att lill-Ciro, som oironiskt nog också heter Ciro Mertens på riktigt, blir en egen produkt i akademin med en lika fantastisk karriär i den blåa (och röda och vita och gula och gröna) tröjan.

Primo tempo
Napoli satte tonen tidigt med en aggressiv, hög och dödligt effektiv press. Redan efter två minuter hade första läget dykt upp med en flygande Osimhen som enkelt rundade Consigli men som hade en snäv vinkel och träffade vänster stolpe istället. Vi skulle få vänta några minuter till och en hörna signerad Insigne och en skalle tillhörande K2 som, liksom berget, var högre än alla andra. Sedan tuffade tåget på med en nästan copy+paste av första målet fast med Osimhen på knoppen. Lozano ville inte vara sämre han innan Mertens också ville vara med på festen.

Secondo tempo
Tidigare matcher, och inte minst mot Empoli, har Spalletti haft för ovana att försöka tygla offensiven när vi leder – det är absolut en viktig sak att kunna men när vi har det här drivet och förmågan som vi visar mot Sassuolo känns det helt ovidkommande att ens fundera på försvar. Det kände nog Luciano också och han försökte inte ens hålla tillbaka grabbarna. Matchen hade knappt hunnit sätta igång igen när Mertens skulle visa småglina på plan att åldern inte håller ’Gamla Bettan’ säkrad (jag antar att hans högerfot kallas för det). Efter 5-0 började så småningom glöden att svalna men det hade kunnat stänkas in både 2 och 3 mål till utan några större konstigheter. Det blev istället Rrahmani som fick sätta dit Napolis sista mål för dagen men, tyvärr, så fick man inte avsluta målskyttet – det fick istället Maxime Lopez göra och det kanske fick all tröst de grönsvarta fick för helgen.

Napoli (4-2-3-1):
Ospina
DiLo – Rrahmani – K2 – Mario Rui
Anguissa – Ruiz
Lozano – Mertens – Insigne
Osimhen

Sassuolo (4-3-3):
Müldur – Rogério – Ferrari – Chiriches
Duricic – Lopez – Frattesi
Berardi – Scamacca – Raspadori

Nu fortsätter vi sista rycket likadant ragazzi!

Payam Zehtab2022-05-01 21:12:28
Author

Fler artiklar om Napoli