Napoli löste tre poäng

Bologna besegrades hemma på Maradona med 3-2 under en svängig match.

Det blev tre poäng hemma mot Bologna i en match som hade många målchanser och som dessutom blev lite jämnare än beräknat. Men för tio månader sedan var tränar Motta på besök med Spezia och tog alla tre poängen och känslan var att han faktiskt försökte göra samma sak med Bologna. Under den första halvleken var matchen rätt jämn, Napoli hade mycket boll men utan att kunna ta ledningen. Raspadori var nära att placera ytterligare en boll i nät men satte den precis utanför. Istället var det Bologna som läckert gjorde 0-1 efter ett par fina kombinationer. Det var en överraskning men Napoli svarade strax därefter då Jesus kvitterade i en rörig situation efter en hörna.

I andra halvlek kom Napoli ut hetare och visade upp en större vilja att gå hela vägen. Osimhen och Lozano kom in efter paus mot Raspadori och Politano och precis som tidigare denna säsong gjorde inhopparna mål. Spalletti har varit ytterst lyckosam med sina byten både i Serie A och CL. Lozanos mål symboliserade Napolis andra halvlek offensivt - han jagade efter en retur och i en inte allt för bra vinkel skjöt han in 2-1, den skulle in med kraft.

Napoli hade en fin period med bra press, aggresiv offensiv och de kunde ha gjort flera mål under andra halvlek. Osimhen, Zielinski, Lozano och Kvaratskhelia hade bra möjligheter och den sista fortsatte med sina fina aktioner utifrån vänstersidan. Tyvärr för Napolis del var det under en period att det återigen stod 2-2 eftersom Meret släppte förbi sig Barrows skott kort efter Lozanos ledningsmål.

Men som sagt så gjorde hemmalaget en bra andra halvlek, skapade mycket och avgjorde med Osimhens avslut. Framspelad av nummer 77 kom nigerianen ren och placerade in segermålet. Härligt att han fick måla nu när han är tillbaka efter skadan, överlag visade Osimhen upp en rejäl hunger idag. Det syntes att han var sugen både på att spela och att göra mål.

Bologna var sedan inte ofarliga och hade en del chanser och de kom lite väl nära. Men samtidigt kändes det som Napoli var säkra till vinsten, det fanns bra med energi.

Det var sammantaget lite för mycket sväng idag, tidigare har vi sett Napoli kontrollera matcher bättre.De kunde även ha avgjort matchen tidigare med alla möjligheter. Merets tavla släpper jag. Det blev fortsatta tre poäng och sviten håller i sig. Spalletti kunde rotera vissa spelare och nu blir det en välbehövlig veckas vila inför Roma borta.

Mål: Zirkzee 41, Juan Jesus 45, Lozano 49, Barrow 51, Osimhen 69

Startelva: Meret; Di Lorenzo, Juan Jesus, Kim, Mario Rui; Ndombele, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaratskhelia.