Napoli-Monza 4-0

Napoli fortsatte på rätt väg då det blev tre poäng mot Monza. Duon Kvaratskheila och Osimhen fortsatte att måla.

Som väntat startade Napoli med samma elva som i premiären och på bänken satt veckans nyförvärv Ndombele, Raspadori och Simeone. Men ingen av dessa kom in utan vi fick istället se Kvaratskhelias fina hemmadebut. Det var i stort sett bara Napoli under den inledande halvtimmen men hemmalaget kom aldrig till de riktigt heta chanserna. Napolis nya ytter från Georgien fick bollen av Zielinski, avancerade några meter innan han på bästa sätt curlade in 1-0 i nätmaskorna. Det var ett typiskt Insigneavslut och varför inte visa upp samma fina fot?

Precis som förra veckan i Verona slog Osimhen och Napoli till i första halvleks sista minut med ett psykologiskt mål. Nu blev Victor framspelad av Anguissa, rykte i från sin försvarare och skickade in 2-0. Perfekt innan paus att få ett till mål.

I andra halvlek försökte Monza lite mer men det kändes aldrig farligt. Istället kom hemmalaget till fler möjligheter. Osimhen hade en nick strax utanför innan det åter var dags för Kvaratskhelia. Nyförvärvet klev in i straffområdet, drog sin motståndare och placerade fint in 3-0. Återigen ett vackert avslut.

Därefter nickade Petagna in reduceringen 3-1 men det målet dömdes bort av VAR. I slutet av matchen kunde istället ett annat nyförvärv, Kim Minjae nicka in 4-0 vilket blev slutresultatet.

Summerar vi dagens match kan vi konstatera att Napoli har sex poäng efter två omgångar vilket är mycket bra. Eftersom det har anlänt flera nya spelare till truppen denna vecka kan det dröja innan dessa är helt klar och har kommit igång på allvar i Napolitröjan. Därför är det bra om Napoli plockar så många poäng som möjligt nu i början. Dock känns det som dagens startelva fortsätter att vara ohotad en vecka till.

Kvaratskheila gjorde två vackra mål och det får sägas att han fått en helt lysande start. Osimhen - mål igen, även det en lysande start för hans del.

Bra även att VAR tog bort Petagnas mål, bra för försvaret och Meret att de fick hålla nollan i statistiken.

Nu ska inga stora växlar dras av dessa två inledande omgångar, Napoli har vunnit två matcher laget ska vinna (Hellas inte lika given såklart), dagens motståndare såg svaga ut. Men ändå, sex poäng och nio gjorda mål är sköna siffror. Självförtroendet får sitt, klubben kan koppla av lite efter mercatosommaren och det tvivel som finns kring Napolis riktning. Nu måste man inte heller åka för att vinna i Firenze, pressen är något mindre inför nästa helg.