Lagbanner
Napoli mot Eintracht Frankfurt i åttondelsfinal

Napoli mot Eintracht Frankfurt i åttondelsfinal

Det står nu klart att Napoli möter Eintracht Frankfurt i Champions Leagues åttondelsfinal. Dubbelmötet går av stapeln i februari och mars nästa år.

Champions Leagues åttondelsfinaler lottades under måndagen. Den tidigare Real Madrid- och Bayern München-mittfältare Hamit Altintop parade ihop Napoli och Eintracht Frankfurt som således gör upp om en plats i kvartsfinalen.

Eintracht Frankfurt är ligafemma i Tyskland efter 13 spelade omgångar. Man kvalde in i Champions League via sin Europa League-titel under våren och lyckades, på ett närmast mirakulöst sätt, lösa andraplatsen i Grupp D via två 2-1-segrar mot Marseille respektive Sporting i de avslutande gruppspelsomgångarna.

Lagen har stött på varandra vid ett tidigare tillfälle. Säsongen 94/95 möttes man i åttondelsfinal av Uefacupen. Ett dubbelmöte som tyskarna vann efter 2-0 sammanlagt.

Tack vare sin gruppseger inleder Napoli på bortaplan och avslutar dubbelmötet hemma på Maradona. Matcherna spelas i februari och mars nästa år, exakta datum är i skrivande stund inte spikade.

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2022-11-07 14:02:51
Author

Fler artiklar om Napoli