Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona, 2023-02-12 20:45

Napoli - Cremonese
3 - 0

Napoli tar emot Cremonese

Napoli tar emot Cremonese

Dags för omgång 22 av Serie A och Napoli ämnar behålla samma poängförsprång i tabellen. Nu gäller det att se till att Cremonese inte överraskar Napoli igen som de gjorde för en kort tid sedan.

Det är nästan halva februari och Napoli leder fortfarande Serie A med god marginal. En kan undra var det ska ta vägen men trots ett hopp och en tro på något vackert i framtiden så gäller det att vara iskall och inse att att det är långt kvar. Det är många matcher och många poäng att spela om. Det är bara att jobba på med andra ord och på sedvanligt Kreügerklyschigt sätt  varna för underskattning och okoncentration när Napoli står inför Cremonese hemma. För det är en sådan där motståndare som Napoli ska kunna besegra på hemmaplan även om laget ligger åtta i ligan. Så pressen ligger på de ljusblå att lösa tre poäng. Den överlägsna serieledningen, en Osimhen i storform och det (nästan lika som i höstas) suveräna spelet gör Napoli till glasklar favorit ikväll.

Det som talar för hemmalaget (ännu mer) är att dagens gäster för bara några veckor sedan chockbesegrade Napoli på hemmaplan. Den för Napoli i år oviktiga Coppa Italia släpptes till Cremoneses fördel men nu väntar en ny match. Då lär inte Napoli gå för halvfart, alla vet att det är nu det gäller att plocka så många poäng som möjligt. Nästa helgs möte med Sassuolo känns krysset helt givet eftersom laget har åttondelsfinal i CL fyra dagar efter. Å det där med cupen, 2012 vann Bologna nere i Napoli i ligan, för att fyra dagar senare vinna nere i Napoli igen i Coppa italia. Det var helt osannolikt. Och en av Mazzarris sämre veckor som Napolitränare. Det kan inte ske igen att ett sämre lag vinner två täta matcher en gång till. Eller?

Startelvan känns helt given, möjligtvis finns frågetecken om det blir Politano eller Lozano till höger. Just nu känns båda rätt kalla. Men Lozano har varit kall hela säsongen vilket gör att jag tror mer på Politano.

Avspark ikväll 20.45

Fredrik Kreüger2023-02-12 10:47:00
Author

Fler artiklar om Napoli