Lagbanner

Ny förlust mot Spartak

Napoli kunde inte lösa ett bra resultat borta i Moskva och det betyder att sista omgången mot Leicester kommer att leva och i förlängningen störa de viktiga matcherna i Serie A i december.

Napoli föll med 2-1 borta mot Spartak Moskva och vad vi än anser och tycker om EL så borde Napoli klara att ta sig vidare ur gruppen. Nu vet vi inte hur det blir och mötet med Leicester om två veckor kommer att betyda något. I mina ögon finns två vägar att gå, antingen går laget vidare, helst som gruppetta, eller så slutar man sist i gruppen och glömmer allt deltagande i Europa. Att komma trea i gruppen och då ramla in i nya ECL är inget alternativ. Bara tidskrävande och slitande på truppen. Å att gå vidare ur gruppen i EL, det ska man klara av. Napoli är tillräckligt bra. Napoli är tyvärr inte så bra att man bara "löser" en sådan match som igår, dvs gnetar till sig 0-0 eller fixar ett oförtjänt 0-1. Det är trist, men så är det.

Igår tog Moskva ledningen med två mål, de hade en bra effektivitet. Napoli hade ett par bra möjligheter, men saknade den effektiviteten. Det hade lika gärna kunnat stå 1-1 eller 2-2 i paus. Dock kändes de ljusblå som lite avslagna, något vi sett en del i EL under hösten. Det dröjer innan laget växlar upp och då sitter man redan i ett underläge som inte går att reparera. Igår såg vi detta igen. Napoli kom ut bättre i andra halvlek men det dröjde innan de riktigt bra chanserna kom. Elmas hade de bästa möjligheterna, Di Lorenzo fick tyvärr ett mål bortdömt för offside. Laget skapade en hyfsad press och forcering mot slutet med effektiviteten och spetsen saknades i avsluten. Det som tex. Insigne besitter och till viss del även Osimhen. 

Det ska sägas att Napoli vid flera tillfällen denna säsong visat något helt tvärtom, då de vänt matcher, löst viktiga kryss samt fixat oförtjänta vinster med sena mål. Det är något nytt under Spallettis ledning och det har imponerat. Men vi vill gärna se det oftare.

Nu avslutar Napoli EL mot Leicester om två veckor och Napoli behöver göra ett resultat där. Det kommer knappast bli någon superrotering där Spalletti och klubben ignorerar ett eventuellt uttåg utan de lär nog vilja gå för vinst. Att inte gå vidare ur gruppen är ett fiasko. De ska klara det med denna trupp och som serieledare i Serie A. 

Nu laddar vi om för Lazio på söndag kväll och en återstuds på segertåget. 

Fredrik Kreüger2021-11-25 09:32:26
Author

Fler artiklar om Napoli