Lagbanner

Ny svår match

Nsapoli beger sig till Rom för möte med starka Lazio.

Lazio ser mycket starka ut och i november trodde jag inte att de skulle vara så här bra så här länge. De vinner sina matcher och har placerat sig på säker position i toppen. Det verkar som Inzaghi klivit upp ett steg i sin gärning och fått laget att höja sig. Nu har serien inte vänt ännu men visst verkar det inte som Lazio ska klappa ihop denna säsong.

Napoli kommer från en förlust mot Inter där spelet såg ut ungefär som vanligt. Det finns en liten tendens till att spelarna är lite mer på hugget och visar aggresivitet, lite Gattuso med andra ord. Men givetvis syns ingen enorm förändring, något vi kanske inte ska begära av Gennaro (eller de flesta tränare) på så kort tid. 

Inför kvällens match finns inget som talar för att Napoli ska åka och stjäla poäng i huvudstaden. Lazio ser för starka ut och Napoli för svaga. Koulibaly är fortfarande borta pga skada, Mertens likaså. Lika illa är att Meret är borta vilket sätter Ospina i målet. Försvarsarbetet såg illa ut senast och då Koulibalys ersättare Maksimovic fortfarande är justerad får vi se om Gattuso väljer Di Lorenzo igen centralt eller om Luperto ges chansen. Det känns inte som det spelar någon roll i nuläget, det är det kollektiva försvarsarbetet som fallerar. Förhoppningsvis har tränaren försökt ordna det under veckan. 

Det gäller nog att undvika höga förväntningar på denna match. Förr om året har Napoli gjort bra resultat mot Lazio, nu finns inget som talar för det. 

Truppen: Allan, Callejon, Daniele, Di Lorenzo, Elmas, Fabian, Gaetano, Hysaj, Insigne, Karnezis, Llorente, Lozano, Luperto, Manolas, Mario Rui, Milik, Ospina, Tonelli, Zielinski.

Avspark ikväll kl 18.00.

Fredrik Kreüger2020-01-11 09:18:52
Author

Fler artiklar om Napoli