Nytt supersubinhopp av Lozano gav tre poäng

Napoli tog alla poäng i kvällens bortamöte med Genoa.

Napoli tog en fin och säker seger borta mot Genoa. Det var en hyfsat jämn match, men sett till 90  minuter vann bortalaget rättvist. Napoli skapade mest, och borde kanske ha gjort fler mål. Det ska även påpekas att Genoa hade chanser, Meret fick visa sina talanger vid ett par tillfällen.

Elmas gjorde ett tidigt mål men det blev efter VAR bortdömt för en hands i upprinnelsen till situationen. Precis före paus skickade dock Mertens in ledningsmålet rättvist. Det var ett typiskt Mertensmål, ett välplacerat skott ungefär från straffområdeslinjen. I inledningen av den andra halvleken kvitterade hemmalaget helt onödigt. Maksimovic är en aning nonchalant och allmänt svag i en nickduell och Genoas Goldaniga får sätta huvudet på bollen. Ganska enkelt. Tänk att Napoli betalade nästan 30 miljoner euro för killen.

Men, svaret kom ganska snabbt då ett dubbelbyte gav omedelbar effekt. Vår supersub Lozano gjorde 1-2 efter endast två minuter på plan och därefter kontrollerade Napoli matchen. Det fanns bud på ytterligare mål till och med. Fint med en ny trea efter vinsten mot Roma, nu väntar Milan hemma på San Paolo söndag kväll.

Meret,  Hysaj, Manolas, Maksimovic, Mario Rui; Fabian Ruiz (Allan 87), Lobotka, Elmas (Zielinski 82); Politano (Lozano 64), Mertens (Milik 64), Insigne (Younes 82)

Mål: Mertens 45+1, Goldaniga 49, Lozano 66