Lagbanner

Omgång två av EL

Kan Napoli ta en viktig trepoängare och skaffa sig ett bra läge i gruppen?

I omgång två av Europa League tar Napoli emot Spartak Moskva och Spallettis lag innehar för tillfället en lysande form med ett stort självförtroende. Serieledning och sex raka vinster i Serie A har såklart givit positiva vindar och hoppet om eventuella titlar eller åtminstone en toppstrid har definitivts väckts till liv. Det finns en optimism kring Napoli just nu, som går lite hand i hand med uppvaknandet ur pandemin, där mycket känns bra - både hos laget och hos mig själv. Trista år har passerat med sämre Napolisäsonger.

Nu är det bara sex omgångar in och mycket lär ske under året. I mina ögon är Napolis start bara en fin säsongsstart vilket i bästa fall leder till en CL-plats, något som har saknats nu i två år. Finns laget med i en toppstrid under våren är det givetvis fantastiskt, men det är absolut för tidigt att tro på det. Låt det gå några månader till...

I EL inledde Napoli med krysset borta mot Leicester efter två fina mål av Osimhen. Mycket tyder på att Spalletti gör några ändringar sedan söndagsmatchen, den svåra ligaomgången mot pånyttfödda Fiorentina väntar dessutom till helgen. Ospina lär fortsätta i målet, Mario Rui och Di Lorenzo lär flankera längst bak. Om Rrahmani eller Manolas ger sällskap till Koulibaly återstår att se. Centralt finns frågetecken om Spalletti vilar Zielinski till förmån för Elmas. Längst fram lär Osimhen; Insigne starta med Politano/Lozano.

I skuggan av serieledning i Serie A och den flygande starten pågår EL och trots cupens lägre status ska Napoli inte vaska den så här tidigt på säsongen. Det finns mycket energi nu i laget, det är bara att köra på.

Avspark torsdag kl. 18.45

Fredrik Kreüger2021-09-29 22:25:57
Author

Fler artiklar om Napoli