Lagbanner
Stadio Giovanni Zini, 2022-10-09 18:00

Cremonese - Napoli
1 - 4

Postpartita Cremonese-Napoli

Postpartita Cremonese-Napoli

Med ett stort bortafölje kvällen till ära lämnades inga Napoli-supportrar besvikna när Napoli tog med sig tre poäng hem från Cremona. Resultatet innebär att Napoli fortsätter sin hittills förlustfria matchsvit i årets Serie A.

Primo tempo
Som inget annat än väntat är det Napoli som beträdde Giovanni Zini Stadium med ett självförtroende i bagaget, ytterligare boostat efter senaste Champions League-triumfen mot Ajax, och ett spel som skulle lova detsamma. Även om det röd-gråa hemmalaget från Cremona även inför matchen huserade på nedflyttningsplats så har säsongen hittills inte varit allt för dålig för nykomlingarna. Några kryss och uddamålsförluster har man hittills lyckats bjuda på, även om säsongen första vinst nu även efter denna match fortsätter att vänta på sig.

Napoli tog som vanligt över taktpinnen mer eller mindre direkt i matchen och etablerade kontroll. Ett passningsspel som det brukar se ut, helt enkelt, med många spelvändningar och försök till instick. Likaså ett högt tempo i det också, vilket över åren kommit att bli lite av ett signum för napolitanarna, och som fortsatt att återupprepa sig och, till viss del, även intensifieras under Luciano Spallettis andra säsong. Cremonese har å andra sidan inte mycket att komma med, förutom några enstaka försök till anfall, där Cyriel Dessers ensam får försöka stångas med Rrahmani och Kim. Napoli fortsätter kontrollera matchbilden för att i matchminut 26 fåutdelning, i form av en (får man medge) högst tveksam straff tilldelad Kvicha. Matteo Politano förvaltar och skickar in 1-0. Rättvist, även om straffen i sig må ha varit orättvis. Halvtidsvisslan ljuder och Napoli går till pausledning ganska så trygga i den ledning man därmed skaffat sig.

Secondo tempo
Napoli kommer inledningsvis ut så som man avslutade första halvlek. Ndombele hittar ca en minut efter att visslan ljudit en fin pass till Raspadori som så när kan sätta dit 2-0, bara för att Andrei Radu i Cremonese ska rädda skottet men också släppa en retur på det, som Anguissa brytit sig fram till för att även han ska missa det skott som nämnde målvakt nyss släppt till. Snabbt går det däremot inte bara i hockey, utan så även i fotboll. Radu sätter igång det kontrande anfall som Cremonese nu ges chans till, och efter ett snyggt väggspel men ett misslyckat (?) försök till avslut från Ascacibar så när bollen slutligen fram till den från förste halvlek så ensamme Dessers. Nätt och jämnt hinner nigerianen till att stöta in sitt första mål för säsongen och därmed även en Cremonesisk utjämning. 

Typiskt så, är man kanske åt Napoli-håll böjd att tänka. Cremonese får in den där utjämningen och spelar därmed även upp sig den efterkommande tiden efter målet. Inget som tyder på att matchbilden helt plötsligt håller på att rinna ut Napoli ur händerna, men likväl mer än vad norditalienarna lyckades prestera i den första halvleken. Napoli fortsätter däremot att rulla runt boll och hitta sitt spel, som däremot inte umnynnar i några klara målchanser. Några tillstymmelser till sådana ges och tas, med inget som leder fram till något konkret. Ända till minut 76 skall det dröja, då Mario Rui från ett tillsynes ofarligt läge slår in ett inlägg där inbytte Giovanni Simeone befinner sig. Bortre stolpe, nick, 1-2 Napoli och partenopei tillbaka i förarsätet. Sett till hela matchbilden är det ett mål som är förtjänat, och med det tillkommer även en känsla av att det borde vara spiken i kistan. Den känslan har man däremot som Napolisupporter många gånger dessförinnan fått äta upp, men så blir alltså inte fallet idag. Efter relativt lugna efterföljande minuter kan Napoli på stopptid utöka till både 1-3 och 1-4. Ett resultat som man inte såg komma, men som var minst lika välkommet för det.

Segern innehöll däremot inte bara sötma för denna gång. Rrahmani tvingades ut efter att, från en situation som inte alls såg bra ut, ha sträckt baksidan eller ljumsken på ett inte allt för bra sätt. Om det visar sig vara en längre skada på mittbacken kommer alltså norrmannen Östigård behöva snöra på sig dojjorna, i ett läge som är allt annat än optimalt sett till det fina samarbete som Kim och Rrahmani har hittat i inledningen av denna säsong. Nåväl, tummarna hålls därmed för att det inte är en allt för allvarlig skada, och att segerns sötma därmed kan återkomma med full kraft i Neapel-land.

Clarence Thunberg Kalt2022-10-09 20:40:54
Author

Fler artiklar om Napoli