Lagbanner
Prepartita Juventus - Napoli

Prepartita Juventus - Napoli

Efter uttåget i veckan ur Champions League är det nu bara ligan som återstår, och första match för laget att studsa tillbaka mot blir Juventus. Denna gång är det Turin och Allianz Stadium som står för värdskapet i vad som inför, på många sätt, är en väldigt oviss match.

Få har nog glömt vad som hände sneast Napoli ställde upp mot Juventus. Om någon mot förmodan har gjort det, kan jag fräscha upp erat minne med att det var den trettond januari, och slutresultatet blev 5-1 i Napolis favör. Ja, exakt, det var den matchen. Ett Juventus som blev totalt överkört och en Osimhen som glänste som aldrig förr i en stormatch.

Men det var då det. Vad har hänt sedan dess? Som inledningen förtäljde så har Napoli gått och tagit sig till en för klubben historisk kvartsfinal i Champions League. Respass blev det där mot Milan, i ett dubbelmöte som överlag var jämnt och som absolut hade kunnat tippa över i Napolis favör, om man hade haft turen (och domarna?) mer på sin sida. Att gnälla över en kvartsfinal i CL i Napoli-perspektiv är kanske lite att ta i, men givetvis känns det väldigt surt med tanke på den mer eller mindre krattade vägen som låg framför laget till en finalplats. Parallellt med Champions League har Napoli i ligan i princip fortsatt att göra exakt det dem har gjort under hela säsongen. Vinna, alltså. 

Juventus då? Ja, var ska man börja egentligen. Sedan den där ödesdigra matchen i Neapel har laget hunnit med att fällas för tvivelaktiga värderingar av spelare i transferövergångar, och fått 15 poäng avdragna. Sedan i veckan har man dock fått sin överklagan av domen igenom, och parkerar nu på en tredjeplats i ligan efter att ha fått tillbaka de där 15 poängen. Parallellt med det som skett på sidan av planen hann man med att plötsligt skärpa till sig och under ett tag bli ett av ligans mest formstarka lag, för att nu på senare tid ha fallit tillbaka lite i samma hjulspår som under början av säsongen. Senast var det förlust mot Sassuolo, innan dess mot Lazio

Man kan säga att mycket har hunnit hända, för båda lagen, och det är nog ingen taskig gissning att ännu mer häpnadsväckande saker väntar på att hända. Historien om Juventus strider i domstolarna har fortfarande inte fått sin punkt, och mer finns definitivt att vänta där. Napoli har ju å sin sida, dessutom, hunnit med att ha sina gamla vanliga supporterstrider med De Laurentiis, som egentligen inte är något ovanligt i partenope-land men som på grund av situationens läge fick en betydligt störe magnitud. Trots att den tvisten löste sig, så är det likt Juventus domstolsprocesser nog inte en dålig gissning att den historian inte heller fått sig sitt definitiva slut.

Napoli åker ikväll upp till Turin, på ett sätt ärrade från Champions League-uttåget, på ett sätt fria från det. För nu är det ju faktiskt så, att det bara är ligan som återstår att spela om. Inte ens Coppan finns där i bakgrunden och stör. Och även om det, som tidigare sagt, var eriksgata till en finalplats i CL och uttåget var väldigt surt, så kommer det också med sina positiva aspekter, de just nämnda. Många kanske höjer på ögonbrynen och fnyser åt oss nu, men här på Napoliredaktionen kan meddela er att ingen av oss har tagit ut scudetton än. Skratta på ni! Om det är något man fått lära sig som Napolisupporter så är det att inte jinxa saker och ting innan de är klara.

Så med det sagt, nu återstår bara ligan. Spelmässigt har Napoli sen en tid tillbaka börjat svikta lite, och det är kanske välkommet att nu bara kunna fokusera 100% på ligan. Åtta matcher kvarstår fortfarande, och därmed 24 poäng att spela om.

Det är dags att ro hem den där scudetton i land nu.

Clarence Thunberg Kalt2023-04-23 12:08:00
Author

Fler artiklar om Napoli