Lagbanner
Stadio Diego Armando Maradona (Napoli), 2021-09-26 20:45

Napoli - Cagliari
2 - 0

Rapporto Napoli-Cagliari

Rapporto Napoli-Cagliari

De rödvita Ö-gästerna hade inte mycket att erbjuda när Napoli bjöd upp till utmaning på hemmaplan. 90 minuter senare och knappt en droppe svett fälld av hemmalaget kunde 3 poäng säkert hämtas hem.


Ja, frågan är faktiskt rimlig att ställa sig. Fällde en enda Napolispelare en droppe svett idag? Läget var ju givet på förhand, vi visste att Cagliari låg näst sist i tabellen och att de haft allt annat än en lyckosam start på säsongen. Men å andra sidan var det också ett Cagliari med en nu relativt ny Walter Mazzarri (allenatore dell’X) på tränarbänken, och ett lag som trots ligaposition innehar spelare med mycket kvalite och rutin. Från Diego Godin till Nahitan Nandez och Joao Pedro. Cagliari ska egentligen vara ett bättre lag än vad de är, och så varit de senaste två säsongerna. 

Så även om det förvisso var ett tacksamt läge inför matchen så fanns ändå farhågorna där. Men lika vaga som de farhågorna var inför visade de sig också vara på plan. Bara 11 minuter hann gå innan tesen bekräftades, då Victor Osimhen bestämde sig för att lägga in en lätt liten acceleration som resulterade i att nigerianen kom först på bollen och 1-0 Napoli var ett faktum. Resten av halvleken, och sedan hela matchen kom det att visa sig, var bara en transportsträcka fram till de 3 poäng som låg och väntade i slutet av tunneln.

Andra halvlek kom och som alltid kan man dra upp de klassiska termerna av att lag hinner samla sig och komma ut som “nya lag” efter sämre halvlekar. Även dessa gamla paroller visade sig vara lika tafatta som de farhågor som Cagliari poserade med inför. Egentligen är det mest en sak man bollar upp om man nu i efterhand vill vara lite vänlig mot Cagliari, för ärligt talat så var det knappt en tillstymmelse till känsla av att Cagliari kunde vända på detta när lagen kom ut på plan igen för andra halvlek. Lika dåliga som Cagliari var idag, var Napoli bra. För även om motståndet inte bjöd upp till dans, så gjorde Napoli mycket elegant just det. Må så hända att de fick göra det solo, de gjorde det ändå med klass.

Som ni som såg matchen såg, och som ni som läst så här långt kan ana så var det inte så mycket mer än så. Andra halvlek var lika, om inte ännu mer, dominerad av Napoli och allt gick helt planenligt. När Victor Osimhen speedade på Diego Godins åldrande ytterligare efter att den gode Uruguayanen inte hängt med den yngre Nigerianen, kunde kapten Insigne sätta den definitiva spiken i kistan efter straffen som kom som följd på detta. 

Några positiva nyheter att ta med sig spelarmässigt från matchen är givetvis Osimhens allt mer påtagliga hetta framför mål. Säsongen fick, som vi vet, en hackig start med rött kort och några första matcher utan mål - vilket nu redan är ett minne blott. Målmaskinen verkar ha tuffat igång nu, och var detta kan sluta är svårt att sia om.

Zambo Anguissa bestyrkte återigen känslan av att Napoli gjort ett smått genialiskt kap såhär  i slutet av säsongen med ännu en fantastisk insats. Han är inte bara en fysisk och defensiv jätte, en uppgraderad Bakayoko om du så vill, utan offensiva styrkor besitter han också många - något han under flera aktioner idag fick visa upp. 

Avslutningsvis kan vi konstatera att Diego Demme fick göra comeback efter sin skadefrånvaro med några minuter på slutet. Så här i efterhand har det faktiskt visat sig vara en “blessing in disguise” med den korte mittfältarens skada, vilket ju ledde fram till Zambo Anguissas intåg, och när nu den korte tysken är tillbaka så kommer han få svårt att återta sin position från förra säsongen. Till råga på allt detta är det inte allt för lång tid innan vi snart kan vänta oss Ciro Mertens återkomst på plan, och den huvudbry tränare Spalletti då har med att välja startelva.

Lyxproblem är det alltså i Neapel, och 3 imponerande poäng. Buonanotte!

Clarence Thunberg2021-09-26 23:46:58
Author

Fler artiklar om Napoli