2 - 2

Rättvist kryss på King Power Stadium
Kvällens kung!

Osimhen på spelhumör med 2 mål och vittring på fler.

Så har vi dragit igång EL också. Napoli ägde mycket av spelet men Leicester hade ett par sylvassa omställningar som, i kombination med tveksamt försvarsspel, resulterade i några mål. Napoli såg länge ut att ha förlorat matchen tydligt, trots stora delar av matchen med spelövertag och fler chanser.

Primo tempo
Redan efter kvarten spelad hade Leicester gjort 1-0 på fin volley av Ayoze Perez och fått 2 ytterligare riktigt fina lägen. Tidigt såg det väldigt tveksamt ut. Napoli fick dock igång spelet och hade både en och två chanser som borde gett utdelning. Osimhen visade tidigt att han var sugen på spel. Han löpte rätt och höll huvudet kallt(!). Det var även Ozzy som stod för en riktigt fin "snett-inåt-bakåt" till Zie som borde kvitterat efter ca 35min. Napoli fortsatte att kämpa på men fick gå till vila med underläge 1-0.

Secondo tempo
Napoli såg ut att dra upp ytterligare en växel första kvarten och hade spelet men det var Leicesters kontringar som hade mer udd i sig. Efter ca timmen spelad får Tielemans bollen i present av ett slarvigt passningsspel på vänstersidan och skär igenom försvaret med en fin pass till Daka som målar. Kallduschen är här. Dock får vi tacka VAR för att de hittade en millimeter offside och Napoli var fortfarande med i matchen. I 5 minuter. För i minut 64 får Barnes komma i löpduell mot Malcui, återigen på en kontring, och ganska säkert placera den vid bortre stolproten. Nu kändes det som att uppförsbacken var för brant. I 5 minuter. Spalletti slänger in Elmas och Politano som injicerar lite energi och strax innan 70' rullar Insigne, Elmas och Ruiz lite tiki-taka på typ 1cm2 och får bollen vidare till Ozzy som på något vänster får med sig bollen men mottagningen var inte perfekt och Vestergaard håller undan MEN satan vad Osimhen är stark och tåar in bollen i en galen chipp som påminner om de största måltjuvarna från förr. Vackert förarbete och otroligt läckert avslut. Det blir svårt att tagga ner efter målet men ni får avgöra själva om ni missade matchen. 2-1 och matchen lever. Napoli fortsätter att trycka på och Spalletti introducerar Ounas och efter några minuter Petagna och Juan Jesus. I 87' får Polly bollen på sin kant och gör sitt vanliga reflekterande en stund innan han drar in bollen i en hög bana, ser ganska ofarligt ut och bollen går förbi Petagna - men Ozzy kan flyga och får pannan på bollen och hela arenan undrade nog var deras vinst försvann. 2-2 och efter detta rullas bollen på, Napoli trycker på för vinst och Ndidi får sitt andra gula men vi får åka hem med en välförtjänt pinne.

Efter matchen är jag absolut nöjd med 1 pinne men mest är jag nöjd med att vi inte lägger oss platta i underläge utan fortsätter spela fotboll hela matchen. Och Ozzy!