Lagbanner
Returmöte i CL på Maradona

Returmöte i CL på Maradona

Milan gästar Napoli på Maradona i dagens kvartsfinalmöte. De rödsvarta vann första mötet med 1-0 och nu väntar ett ovisst möte.

Ikväll är det åter dags för CL-hymnen nere på Stadio Maradona då det är returmöte mellan Napoli och Milan. Som alla vet har det varit ett par intensiva veckor lagen emellan vilka kulminerar med kvällens match. Kan Napoli vända 1-0 och ta sig vidare till en fantastisk semifinal bland några av Europas största?

Inför ett möte i serie A går det att gissa sig till lite mer hur en match för Napolis del ska se ut eller sluta. En vet om ett av lagen jagar revansch från tidigare möte, om det är andra parallella möte som kan påverka osv. Till detta möte i CL är det svårare att sia om utgång. Det känns som 50-50. Napoli kan mycket väl vinna matchen ikväll, men det är inte säkert att de vinner dubbelmötet och går vidare. För en månad sedan var Napoli lite mer favorit, sedan kom 0-4 i ligamötet plus 0-1 i CL. Lägg där till Osimhens skada och den anspänning flera orutinerade (av situationen) spelare kan börja känna av då det närmar sig Scudetto. Det kan vara mycket som pågår i flera huvuden just nu. Kan de då ha fullt fokus på hur de ska bryta ner och besegra MIlan? De lär få nycklarna, hoppas de klarar av att använda dessa också.

Napolis frågetecken är främst Juan Jesus som ersättare till Kim, det kan bli ett riktigt nedköp ikväll. Ndombele istället för Anguissa är även en försvagning men inte lika stor. Undertecknad kan även känna en viss oro för Osimhen och om han håller. Mardrömmen vore att han måste kliva efter 30 minuter då det visar sig att han inte är helt klar.

Sedan har vi Milan - hur tar de sig an matchen? Antagligen med försiktighet då de vet att det gäller att klara den första "StadioSanPaolokvarten", dvs genom åren då Napoli har öst på första stunden och kommit i våg efter våg oberoende av motstånd ackompanjerade av ett galet tryck från läktarhåll. Klar gästerna den går det att etablera ett eget spel framåt och där vet vi att Milan kan hota.

Båda lagen roterade i helgen, fick bara kryss vilket kändes väldigt normalt inför en stormatch i Europa. Vem har vilat sig mest i sin ligamatch? Vem tjänar mest på sin rotation? 

Som sagt, för min del känns det ovisst inför ikväll och jag hoppas att Napoli kör på rejält inledningsvis, helst fixar en ledning och sedan tar matchen därifrån. Så länge det står 1-0 är inget klart men vi har ett likaläge och Spalletti kan göra nästa drag.

Det spekuleras i att Milan kör ungefär samma elva som senast medans Napoli måste ersätta två avstängda spelare i Kim och Anguissa plus välkomna tillbaka Osimhen. Resterande åtta spelare blir antagligen samma som förra tisdagen.

En möjlighet att nå semifinal i CL ligger i potten, en möjlighet som kanske inte kommer igen på ett tag. Ta chansen...

Avspark ikväll 21.00 på Maradona.

TV: Diego Maradona – How A Player Became A God

Fredrik Kreüger2023-04-18 05:45:00
Author

Fler artiklar om Napoli