Lagbanner
2021-03-21 20:45

Roma - Napoli
0 - 2

Roma 0-2 Napoli: Mertens kuvade Rom ännu en gång

Roma 0-2 Napoli: Mertens kuvade Rom ännu en gång

Napoli gjorde en suverän första halvlek och vann rättvist i Rom.

Inför match infann sig otroligt nog en förväntansfull känsla. Det var länge sedan man kände något i den stilen i Napoli-sammanhang. Men formen är god för första gången på mycket länge.

Inte heller var det något fel på startelvan. Bakayoko bänkad, kanske börjar även Gattuso till slut inse att han inte är något att ha?

Roma hade större bekymmer. Saknade både Mkhitaryan och Veretout. Det skulle märkas i matchen för Napoli kopplade direkt ett strypgrepp. Själv satt man och njöt, för de ljusblå gjorde sin bästa halvlek på hela säsongen. Om man precis vaknat upp ur en längre tids koma så hade man kunnat ursäktas om man trott att Sarri fortfarande satt på Napolis tränarbänk. Så dominanta var man i bollinnehavet under de första 45 minuterna.

Vissa kanske höjde på ögonbrynen åt att Mertens fick starta istället för Osimhen, men belgaren bevisade återigen sitt värde. Nej, speeden finns inte där längre och han kommer aldrig göra 20 mål i Serie A på en säsong igen. Men han kan fortfarande bidra och framförallt så besitter han en helt otrolig skotteknik. Kanske ligans bästa? Insigne är vass på att vrida in skott i bortre men där håller jag nästan Mertens som snäppet effektivare.

Det skulle han demonstrera under den första halvleken. Frispark från cirka 20 meter, drar in den i burgaveln i målvaktens hörn. Visst skymdes sikten av en täckande Zielinski, men det är en magnifik frispark han får till. 

Där var det inte klart utan Napoli skulle hinna med att utöka. En klassisk Insigne-cross hittade Politano, som enkelt kunde nicka ner en boll till Mertens framför ett tomt mål. En enkel nick senare hade belgaren gjort sitt hundrade ligamål i Napolitröjan. Grande Ciro!

Troligtvis fick Roma smaka på en Fonseca-utskällning i paus, för i den andra halvleken var de klart bättre. Samtidigt valde Gattuso frustrerande nog att backa hem med laget. Den fantastiska offensiva fotboll som Napoli presterat i den första halvleken förvandlades till ett klassiskt djupt försvarsblock á la Rino. Trist och tråkigt men framförallt så bjöds Roma in i matchen på ett onödigt sätt. Pellegrini borde nog ha reducerat men Napoli hade marginalerna, och stolpen, på sin sida.

Välförtjänt seger för Napoli som på allvar kliver in i kampen om fjärdeplatsen. Samtidigt så har Juventus och Milan gått knackigt och nu får de nog se sig över axeln istället för att blicka uppåt i tabellen. Det kommer bli en galen kamp om plats 2-4 i år, kanske den mest spännande tabellsituationen i hela fotbollseuropa just nu!

Hur ser då Napolis chanser ut? Omöjligt att säga, för man är alldeles för ojämna och troligtvis hinner laget med både en och två formdippar innan maj. Men i nuläget presterar man på topp och vi njuter medans vi kan.

P.S.
Det är dags att börja prata om Zielinski som en av ligans bästa mittfältare. Har lekstuga vecka ut, vecka in.

P.P.S.
Satan vad skönt det är att slå just Roma. 

Avanti Napoli!

Edin Bajramovic2021-03-22 17:04:00
Author

Fler artiklar om Napoli