Säker seger i Toscana

Napoli vann mot Empoli med 2-0 på bortaplan. Trots en spelare utvisad i med 25 minuter kvar var aldrig segern hotad.

Det var endast Mario Rui in och Oliveira ut som skilde startelvorna åt i Frankfurt respektive Empoli. Spalletti valde att köra på ordinarie elvan i övrigt och även om det har varit många matcher nu så lär inte dagens tillställning ha varit den mest slitsamma.

Napoli tog tag i matchen hyfsat direkt och skapade några halvchanser och hörnor under inledande kvarten. Empoli försökte lite inledningsvis men det kändes som de backade tidigt med respekt för motståndet. Med Kvara och Osimhen på plan och framförallt den otroliga flow som maskinen Napoli just nu befinner sig i kan det bli förståeligt.

Det var efter en hörna som 0-1 kom genom ett självmål. Zielinski skickade in en boll från nedre delen av straffområdet och styrdes in av försvararen Ismajli. Efter målet började gästerna rada upp ett flertal möjligheter. Osimhen kom fram vid flera tillfällen och avlossade skott. Men i den 28 minuten var det dags för han att göra sitt 19 mål för säsongen. Återigen en hörna, kort sådan, bollen gick ut till Kvaratskhelia som sköt och Victor som stötte in returen. Halvleken fortsatte på liknande sätt och Osimhen kunde ha gjort ytterliggare mål.

Andra halvlek blev mer avslagen än den första. Empoli kom ut och var lite hetare inledningsvis men det resulterade inte i något. Napoli och Lozano/Osimhen var hungriga och ville göra mer mål men hemmalaget stängde ner mer effektivt i andra halvleken. I minut 66 lyckas Mario Rui dela ut en ful eftersläng och åkte ut efter videogranskning. Ett helt rätt beslut av domaren. Otroligt nog har vi inte sett något liknande eller andra misstag av Mario Rui på 18 månader drygt, Spalletti har gjort underverk med snubben, både spelmässigt och känslomässigt. Portugisen har varit bra 1,5 säsong. Tyvärr visade han idag upp den gamle Mario...

Märkligt nog blev Empoli sämre efter utvisningen och de kom ingenstans. Napoli gjorde flera byten och kunde kväsa alla försök från hemmalagets sida. Men det kändes väldigt avslappnat och Empoli verkade ha givit upp. Eller så är Napoli så bra just nu att det inte gick. Min känsla efter matchen är att Napolispelarna inte tog ut sig alls i kvällens match. Meret såg jag knappt röra bollen förutom vid speluppbyggnad. Det såg bekvämt ut.

Nu väntar Lazio och Atalanta vilket kommer bli tuffa uppgifter.

Mål: självmål 17, Osimhen 28