Lagbanner
Stadio Arechi, 2021-10-31 18:00

Salernitana - Napoli
0 - 1

Salernitana 0 -1 Napoli
Zie omringas av resten av laget i samband med målet

Salernitana 0 -1 Napoli

Marginalerna var på Napolitarnas sida, även om man kan argumentera för att det var rätt okomplicerat.

3 pinnar från Salerno:

  1. Minut 61 går ett inlägg på Petagna i ribban och rensas dåligt undan, efter lite flipper får Zielinski en bredsida som letar sig in bakom både Berec och Ranieri på mållinjen.
  2. Minut 70 får Kastanos ett gult kort som sedan korrigeras av VAR/domaren till ett direkt rött kort. Odiskutabelt.
  3. Minut 79 får Koulibaly, lugnet själv, panik och drar i Simys tröja lite för hårt och lite för uppenbart. Domaren måste blåsa och det är friläge - rött kort.
Ungefär så kan man summera matchen i stora drag men överlag kan man säga att det första Kampanienderbyt för säsongen, och första på 12 år mellan just dessa lag, bjöd på mer en WWE-show än tiki-taka. Undantagen kan väl nämnas i form av Ribery, som faktiskt försökte spela sig igenom skickligt och fortsatt med känsla. I Napoli återfinns också Elmas som gör ett piggt inhopp och ser alltmer bekväm ut med att också bjuda på lite finter då och då. 

Napoli dominerade första halvleken men Salernitana tog över taktpinnen första kvarten i andra halvlek. När Napoli då får ett mål går andan lite grann ur hemmalaget, lägg därtill ett rött kort knappa 10 minuter senare. Den negativa antiklimaxen var precis det hemmalaget och publiken behövde för att ytterligare 10 minuter senare gå helt bananas. Med 6 tilläggsminuter så ångar Salernitana på allt vad de kan men det är för lite och för sent. Det närmaste i slutet blir en boll på curvan av Gagliolo.

Hej här kommer segertåget, vill jag säga, men jag är inte övertygad över dagens uppvisning. Vi hade å andra sidan ingen Osimhen eller Insigne på plan under någon del av matchen, uddlösheten var tydlig.
Det positiva - 3 poäng utan att övertyga är ytterligare poäng på Spallettis konto för "Hur-man-tränar-toppklubbar".

Nästa match blir på torsdag där vi får åka iväg till Warszawa för att fortsätta med EL-äventyret.

Till nästa gång - Forza!

Payam Zehtab2021-10-31 20:53:46
Author

Fler artiklar om Napoli