Lagbanner
Sangeblù: Inför tre viktiga matcher

Sangeblù: Inför tre viktiga matcher

Sangeblù är en artikelserie som avhandlar en eller flera viktiga kommande matcher. Hela eller delar av redaktionen svarar.

Först ut, vad tror du om kommande tre matcher, hur stor chans har Napoli i vardera fight?

Fredrik:
I ett mardrömsscenario skulle det kunna bli en enda poäng men jag vet inte i vilken match den poängen skulle kunna komma. Det är ett extremt utfall av dessa tre matcher såklart och jag tror det finns klart större chanser till poäng. Men de senare matcherna påverkas även av den/de första vilket gör det svårt att sia om utfallet.
Med Juve i tveksam form finns möjlighet till kryss, Napoli lär stänga ner och kommer inte att släppa in tre mål (Crotone) igen. Dock finns risk att Pirlo tack vare Ronaldo löser en revansch och greppar sitt eget halmstrå. 
Sampdoria är riktigt svår och det luktar kryss. Har Napoli förlorat mot Juve blir det nog tre poäng trots allt. 
Inter är svårast av dessa tre matcher men Gattuso kan göra sig ännu mer försiktig än Conte och låsa den tillställningen. Det känns som en mållös match där alla är nöjda med kryss. MEN - har Napoli gjort bra ifrån sig mot Juve, sämre mot Samp - då kanske Napoli löser en trist, tempolös och alldeles underbar 1-0-seger hemma mot de blåsvarta.
Som sagt, resultaten och insatserna kommer att hänga ihop och är svåra att gissa runt inför. Får jag en kniv mot strupen och måste säga något så tror jag på fyra poäng i dessa tre matcher. Rent poängmässigt är det egentligen sak samma hur det går mot Inter, den matchen kan vi torska. Det är Juve vi slåss med om CL-plats och inte får tappa poäng mot, samt Samp som vi "ska slå".


Todd:
På förhand har jag en ganska bra känsla inför kommande period. Även om motståndet är tufft. Jag bara räknar med att vi ska klara av Samp om vi vill ha något med topp 4 att göra. Sedan tror jag vi kan slå antingen Juve eller Inter på fingrarna och knipa en trea där. Helst mot Juve på onsdag såklart. 

Clarence:
Alla tre matcherna, med betoning på Inter-matchen, kommer vara väldigt svåra och jämna. Först ut är juve, som förvisso gjorde ett snedsteg i derbyt mot Torino, men som jag befarar kommer komma mycket mer fokuserade mot oss. Torinos oväntade kryss i den matchen var alltså både positivt och negativt kan man säga, positiv i bemärkelsen att juve tappade poäng, och negativt i den bemärkelsen att de svartvita nu fick en rejäl kick i baken inför mötet med oss. Napoli kan i och för sig sägas ha fått detsamma i och med den usla försvarsmässiga insatsen senast mot Crotone, som jag hoppas och tror mister Gattuso gjort flertalet högljudda anmärkningar på under träningsveckan. Den första stormatchen kvar på säsongen som är en riktig 6-poängsmatch. Jag sätter oddsen till 60-40 i juves favör här. 
Sampdoria är ju onekligen den enklaste av motståndare i dessa tre matcher, men inte så enkelt som man kanske först tror. Positionerade i ingenmansland utan något att spela för kan man tro att de eventuellt skulle slå av på takten lite, vilket de mot Milan med all önskvärd tydlighet visade att de inte är intresserade av att göra. Sampdoria spelade riktigt bra mot de milanesiska djävlarna och neutraliserade Milans offensiv på ett imponerande sätt. Lägg därtill en evigt ung Fabio Quagliarella och pessimisten i mig spår då givetvis ett gol del X från Neapelsonen. Napoli går trots allt givetvis in som favoriter i den här matchen, men jag sätter ändå oddsen här till något blygsamma 70-30 i Napolis favör.
Avslutningsvis är det Inter som då väntar efter dessa två matcher. En match som jag i dagsläget bara ser sluta på ett sätt, vilket givetvis är i en blåsvart vinst. Conte har verkligen fått fart på Inter efter lite om och men, och de går nu som tåget mot en scudetto som jag egentligen redan delat ut till Milano-laget. Och här känns det också som att den symboliska "spiken i kistan" kan bankas in, i en match där Napoli dessvärre får pryda inters scudetto-sarkofag. Odds 85-15 i Inters favör.


Payam:
Juventus har haft en lika svängig säsong som Napoli sett till resultat så i denna match har jag svårt att tippa på förhand men det lag som har bästa dagsformen lär gå hem med 3 poäng. 
Sampdoria räknar jag med 3 poäng för att vi ska ha en fortsatt chans i top4-striden men Fabio "Gol Dell'ex" Quagliarella har satt alldeles för många baljor mot oss på helt osannolika sätt (och alltid avstått firande) så där har dom en målgörare av hög rang.
Inter får räknas som säsongens svåraste match utifrån ligans mest väloljade lagbygge i kombination med ett Napoli som känns som alldeles för lättläst och oprovocerat - där tror jag vi har svårt att få några poäng. Allt som allt säger hjärtat 3p + 3p + 1p - men hjärnan säger 1p + 3p + 0p.


Solonapoli:
Det blir väldigt svårt. Det borde bli seger mot Sampdoria men mot Juventus och Inter har jag svårt att se att vi kommer undan med mer än en poäng.


Om laget inte når positiva resultat i kommande matcher är Europaspel helt lagt åt sidan då?

Fredrik:
EL tror jag det blir men CL lär bli svårare att nå om Napoli endast tar tre-fem poäng i dessa tre matcher. Framförallt om laget förlorar mot Juventus. Som sagt, Napoli bör gå all-in på att lösa bra poäng mot Juve och Samp, Inter spelar ingen roll. Förlorar vi inte mot Juventus samt tar sex poäng i dessa matcher lever hoppet för CL-plats.

Todd:
Det beror ju helt på hur det går för övriga topp 4-aspiranter under samma period. En del av lagen har även de lite knepiga uppgifter. Men rent mentalt behöver vi nog hantera de här matcherna på ett bra sätt. Napolis avslutande sex matcher är på pappret fina och där bör det finnas goda möjligheter att samla poäng. Jag tror fortfarande att vi tar en CL-plats, på Milans bekostnad.

Clarence:
Trots det något pessimistiska svaret ovan bedömer jag inte chanserna vara helt borta om det är så att alla resultaten i ovan nämnda matcher inte går vägen. Inter ser jag oss som sagt inte vinna över i nuläget, så 6 poäng på dessa 3 matcher skulle göra mig ganska optimistisk. Ett resultat som jag dock tror både är troligare och som också skulle göra mig nöjd är dock 4 poäng, där 3 poäng kommer från en vinst mot Sampdoria och en poäng från ett kryss mot juve. Om det inte skulle gå vägen dock, och det kanske bara slutar med tre poäng från en Sampdoria-vinst så blir ju läget givetvis dystrare. Dock så tror jag inte att det behöver vara kört för det, då Atalanta och juventus som vi vet möter varandra i den trettioförsta spelomgången och där båda dessa lag därefter har några tuffa möten kvar. Sedan får man ju faktiskt ta och blanda i Milan i denna CL-strid numera, som de förut var distanserade ifrån, och med Milans senaste form samt att de också har några tuffa matcher framöver tror jag inte att chanserna är bortblåsta om resultaten inte skulle gå vår väg i de kommande tre matcherna. Det är verkligen ett getingbo om de sista CL-platserna och en strid som jag tror inte kommer vara slut förrän mållinjen är passerad.

Payam:
Nästintill, ja. Det som kan tala för oss är att omkringliggande lag - Juventus, Roma, Lazio, Atalanta också har haft ganska svajiga resultat och tappat många fler poäng än en "vanlig" säsong. En säsong där tappra Benevento åker hem från Turin med 3 pinnar i bagaget så är det svårt att säga att något är skrivet i sten. Det som definitivt skulle släcka hoppet är om vi hamnar 5-6p efter plats 4 i tabellen när Maj månad kommer. Europaspel i form av EL tror jag att vi kommer klara men CL är jag inte lika säker på. Korta svaret blir nog ja.

Solonapoli:
Nja, detta är lite av nyckelfighter ja, men det kan lika väl bli så att trots att de kommande tre matcherna blir en besvikelse, poängmässigt, så finns det ändå matcher kvar att beta av. Men, om man kan ta sig igenom dessa med t ex två segrar då kommer jag verkligen tro på Europaspel.

Redaktionen2021-04-06 23:32:00
Author

Fler artiklar om Napoli