Lagbanner
Silly Season Napoli
"På väg ut för ett mindre lands BNP" - ADL

Silly Season Napoli

Följ Napolis alltid så spännande Silly Season med Aurelio De Laurentiis vid rodret.


Uppdaterat i rött.

Uppdaterat 7/10

Klara in:

Andrea Petagna, aka "Petflaskan", anfallare, SPAL.
Victor Osimhen, anfallare, Lille.
Amir Rrahmani, försvarare, Verona.

Rykten in:

Sokratis Papastathopoulos, aka "Aristokraten" försvarare, Arsenal.

Karbownik, försvarare. 19-årig vänsterback, offensiv sådan från Legia Warzawa. Tidigare har dessa rykten varit starka, nästan att dealen är klar. Då sades det att Napoli skulle betala mellan 7-10 miljoner euro för ynglingen. 

Jason Denayer, 25-årig belgisk mittback som konkurrerar med grekisk kollega från Arsenal om K2 försvinner. Uppges kosta ca €30m, Lyon.

Federico Chiesa, 22-årig högerytter/forward som av många ses som en av Italiens största nuvarande talanger. Mycket lösa rykten om att klubben är intresserade när K2 och Milik sålts, möjligen med Petagna som inkluderas i övergången. Spelar just nu i Fiorentina.

Matias Vecino, mittfältare. Rivig spelare som eventuellt är överflödig på Inters mittfält. Det sägs att klubbarna är i någon sorts förhandling. Trots mycket pengar in på kontot hos Napoli denna sommar så verkar de mest inytresserade av ett lån. Inter vill nog hellre sälja. 

Klara ut:
José Callejon, mittfältare, Oklart/kontrakt slut. Klar för Fiorentina.
Allan, mittfältare. nu klar för Everton. Liverpoollaget betalar mellan 25-30 miljoner euro. 
Orestis Karnezis, målvakt. Inkluderades i Osimhens övergång från Lille.

Rykten ut:
Kalidou Koulibaly, aka "Kolibrin", försvarare, ryktas till Man City. Nya uppgifter talar för att klubbarna närmar sig varandra och Napoli kommer att släppa honom för ca 70 miljoner euro, plus ev bonusar. Fortsatt stelt mellan Man C och Napoli, klubbarna vägrar prata direkt med varandra och nya rykten dyker upp om att PSG vill fånga upp Kolamannen när Man C velar. Frågan är om det blir någon flytt. PSG finns där, men om affär blir av är oklart. Napoli vill ha mer pengar än vad som erbjudits men det finns även frågetecken över vad spelaren själv vill. Han verkar inte ha jättebråttom att lämna heller. Blir kvar?

Arkadiusz Milik, anfallare, Roma/Juventus/HBK? Nu är Milik i praktiken klar för Roma. Enligt uppgiften förlänger Milik med Napoli, Roma lånar honom ett år med köptvång sommaren 2021. Sammanlagt landar Napoli in drygt 25 miljoner euro för Milik. Detta har svängt igen, nu verkar inte dealen bli av och Napoli försöker sälja till annan klubb. Helst England. Skälen till den spruckna affären är många och oklara, beror det på Milik, ADL eller Roma? Dock är det självklart att Roma inte har bråttom så länge inte Dzeko lämnar. Napoli jobbar hårt för att sälja och nu verkar man ha accepterat att det blir till en billigare penning, Tottenham och United är intresserade enligt uppgift. Både Milik och ADL tjurade över cash så vår polske vän får tillbringa hösten på läktaren.

Ghoulam, försvarare. Kan vara på väg till Wolves. Ytterligare än spelare som sitter med hög lön som vi måste släppa billigt. Men Wolves tvekar just nu. Det bästa vore såklart om Ghoulam skärpte till sig och lyckades komma tillbaka i god form och ge Rui konkurrens. 

Nikola Maksimovic, försvarare. Precis som med Milik har serben ett år kvar på kontraktet och vill inte förlänga med Napoli. Inter är på väg att bli av med Skriniar och letar ersättare. Napoli betalade otroliga 30 miljoner euro för Maksimovic och de pengarna ser vi inte röken av igen. Trots Maksimovic svaga sidor skulle Napoli försvagas truppmässigt i backlinjen om en flytt skulle bli av och Napoli behöver mao lösa detta. Sälja till högt pris och ta in bra ersättare. Men det är sent nu...

Källor: Alla möjliga Napoli-relaterade sidor.

Redaktionen2020-10-07 16:29:00
Author

Fler artiklar om Napoli