Lagbanner
Silly Season Napoli: Vänsterdojan Ruiz OFFICIELLT klar för PSG!
Den allsmäktige

Silly Season Napoli: Vänsterdojan Ruiz OFFICIELLT klar för PSG!

Napolis transfers under sommaren 2022.

Senaste i rött.

Rykten in:
Gerard Deulofeu, anfallare
Ryktas in som ersättare för Politano som väntas sticka till Spanien. Men som vanligt handlar det om spelaren vill spela för "bottom dollar".

Abdou Diallo, försvarare
Ses som ett alternativ till Kim Min-Jae om den affären inte går igenom. Han finns i PSG och ska kunna gå att få loss. Dock kan löneanspråk hos spelaren ställa till det då han redan är välbetald i den franska huvudstaden.

Keylor Navas, målvakt
Veterankeepern uppges vara på väg till Napoli för att bli en s k mentor till Meret som överraskande nog fick förnyat förtroende framför Ospina. ADL lockas av att PSG uppges villiga till att betala större delen av målvaktens lön på 7 miljoner euro/år. En klar fördel om man ska locka den allsmäktige på en affär. Har återigen seglat upp som ett andra alternativ till en förstamålvakt som ingen vet vem det blir..än.


Ola Solbakken, anfallare
Den norske Bodö/Glimt anfallaren rapporteras vara överens med Napoli om att ansluta till januarifönstret. Spelaren ska bl a genomgå en axeloperation vilket gör honom indisponibel större delen av hösten. Han kommer dessutom gratis i januari i sann ADL-anda.

Antonín Barak, mittfältare
Veronamittfältaren uppges vara i pole-position om Napoli tappar Zielinski till West Ham.


Förstemålvakt?


Klara in:
Khvicha Kvaratskhelia, mittfältare
Georgisk underverk som ADL fick för en spottstyver.

Mathias Oliveira, vänsterback

Ung talangfull vänsterssvepare från Uruguay. Kommer närmast från Getafe.

Leo Skiri Østigård, försvare
Talang som ägs av Brighton men som spelat en del i Italien. Sägs vara på väg in. Svagt rykte. Norrmannen har nu seglat upp som en värvning för Napoli. Läkarundersökning ska vara gjord och han beräknas bli officiell inom kort. Nu är det påkritat och klart. Köpeskillingen ligger på 5 miljoner euro plus en 3 miljonerns bonus till Brighton. Napolis tredje nyförvärv för i sommar är alltså klar.

Kim Min-Jae, försvarare
25-årig mittback från Sydkorea som gjort en fin säsong i Fenerbahce sitter på en utköpsklausul på 20 miljoner. Redan i vintras fanns spekulationer om ett intresse från Napoli. Det senaste ryktet är att spelaren är överens med Napoli. Men även Rennes är sugna på Kim och de har gått med på att betala klausulen, ngot som Napoli försöker förhandla ner. Återstår att se vad det blir av affären, Spalletti verkar vilja ha sydkoreanen och vill spelaren till Napoli bör han kunna bli ljusblå snart. Ingen större rapportering mer kring Min-Jae än att Rennes nu seglat upp som minst lika trolig landningsplats som Napoli. I princip klar, nu väntas bara det officiella tillkännagivandet. ADL försökte med att förhandla till sig att betala köpeskillingen i två omgångar över två år. You don´t make´em like ADL these days, men han har nu gått med på att betala hela summan på ett bräde för att knyta an sig Kim på 3-5 år (oklart). Det var för farligt att inte handla kvickt i o m att fansen och napolitansk media rasat över den senaste tidens "firesale". Kim-affären har dragit ut på tiden pga skattefrågor som ska redas ut. Läkarundersökningen är dock bokad till imorgon måndag. Nu officiellt klar på ett femårigt kontrakt med ca 2,5 miljoner euro i årslön. Benvenuti frá!!

Salvatore Sirigu, målvakt
Kom på fri transfer och kostar ADL endast 700 000 euro/år. Kontraktet är på 1 år med option på 2 år. Om nu Napoli skulle vilja få för sig att bryta kontraktet med Sirigu är endast 100 000 euro garanterade till Sirigu. Säga vad man vill, men ADL knows business.. Oklart dock om Sirigu ska vara förstavalet.

Giovanni Simeone, anfallare
Hellas och Napoli är tydligen överens om spelaren och Simeone i sin tur är laddad för spel i Napoli. Denna värvning har det senaste dygnet seglat upp som mer trolig än Dybala. Väntas bli värvad om Petflaskan kommer överens med Monza. Affären är mellan parterna i princip klar men ADL väntar ut Petagna-affären med Monza. Detta spår som var så hett bara för några dagar sen har svalnat. I sann ADL-anda väntas både spelare, klubb och andra rörelser ut tills spelaren själv nu står där och undrar vad som händer. Simeone har varit inställd på Napoli men nu är det högst oklart. Simeone har nu seglat upp som i princip redo att skriva på för Napoli. Det ska handla om ett lån med option till köp. Hellas har accepterat. Gio "Si si" Simeone är nu äntligen klar för stövelns mest intressanta fotbollslag. Lånedealen är på 3,5 miljoner euro. Till detta tillkommer en köpoption på 12 miljoner euro, OM Napoli kvalificerar sig för Champions League och om Gio gör 20 mål för klubben. Omförhandling annars ADL-style, men för nu är han i Napoli. Benvenuti! Poker-ADL lyckades.

Giacomo Raspadori, anfallare
En s k Insigne-typ som nu seglat upp som i princip klar enligt många kanaler. 30 miljoner euro på bordet med en betalninsplan i ett sekel om ADL får bestämma. Vilket han ofta får. Spelaren har accepterat Napolis kontraktförslag. Frågan är om Sassuolo accepterar ADL´s Billy Martin. Fortfarande ingen deal klar. Sassuolo vill ha mer pengar "up front", ADL vill helst avbetala tills en ny planet hittas. I ett annat solsystem. Kan bli en långkörare och riskerar att återigen ebba ut tackvare ADL´s obevekliga förhandlingar. Flera skambud från ADL har nekats av Sassuolo men nu verkar det som att Sassuolo sänkt sina krav, vilket vår smajlande president troligtvis räknat med. Kommer Poker-ADL att lyckas med detta drag? Fortfarande inget konkret mer än att spelaren och Napoli är överens, men klubbarna är inte överens om huruvida mycket pengar det till en början ska handla om. Just nu dödläge. Ingen av klubbarna vill ge med sig. Det ska handla om att man är oense om 1 miljon euro. Spelaren är frustrerad då han varit inställd på Napoli. ADL flinar gott från sin yacht. Inbokad läkarkontroll idag, senast imorgon i Villa Stuart. Nu officiellt klar! Dealen är en lånedeal 5 millar euro, med option att köpa på 25. Poker-ADL har lyckats igen.
 
Tanguy Ndombele, mittfältare
Tottenhams stjärnvärvning från förra året fick en inte så bra förstasäsong i Londonlaget. Napoli och Spurs har nu kommit överens om en lånedeal. Dealen är på 1 miljon euro med option på att köpa för 30 miljoner euro. Spurs ska dessutom stå för en del av lönen. Ndombele kommer tillföra en bredd på mitten när Ruiz nu är på väg bort. Inbokad läkarkontroll idag, senast imorgon i Villa Stuart. Monstertalangen som Spurs inte fick fart på, kan det bli bättre i Napoli? Ja jo, det finns lite nytändningar i laget så varför inte. Lånedealen är på mindre än 1 miljon euro med option på dryga 30 för att köpa loss. ADL knows business.



Rykten ut:
Matteo Politano, anfallare
Ryktas till Valencia.

"Spandau Ballet", tränare
Rättar han inte in sig i ledet ryker "il professore". Det har snackats om osämja mellan honom och ADL.


Piotr Zielinski, mittfältare
Vår härförare på mitten har uppgetts uppvaktas väldigt hårt av West Ham. ADL har skickat Giuntoli på förhandlingar och i sann ADL-anda kommer förhandlingarna bli stenhårda. Det råder substans i detta rykte och många medier rapporterar att Napoli redan budgeterat för en ersättare. Allt handlar så klart i slutändan om West Ham är villiga att belåna sig till månen för att tillgodose ADL´s krav.

Alex Meret, målvakt
Verkar vara väldigt nära att lånas ut till Spezia. Meret har inte ha Spallettis förtroende och vill lämna och Napoli verkar villiga att släppa honom. Det lustiga i det hela är att när Meret signar för Spezia, vilket han till 99% kommer att göra, står laget utan målvakt. Merets vara eller icke vara fortsätter. Om han stannar kommer han inte att vara förstavalet.



Klara ut:
Dries Mertens, anfallare
Trotjänaren väntade och väntade men ADL tjurade och tjurade. Nu står Napolis meste målskytt utan klubb.

David Ospina, målvakt
Keepern som räddade Napoli så många gånger under säsongen har inte fått förlängt och står i skrivande stund utan klubb.


Lorenzo Insigne, anfallare
Vår kapten fick inget förlängt kontrakt och har lämnat för Toronto FC.

Kalidou Kolibaly aka "Kolibrin", allround
Såklart ADL vill försöka få sålt Napolis bästa spelare. Många klubbar är intresserade, bl a Bayern München. Kolibrin är en signatur från att joina Chelsea. Läkarundersökningen är klar, de personliga kraven är satta och inskrivna i kontraktet och ADL är vansinnig. Allt är som det ska och vår största försvarsstjärna genom tiderna lämnar inom kort. Tack för allt bästa K2! Ditt nickmål mot Juventus 2018 fick napolitanare att för en kväll verkligen känna vittring av en scudetto. Det ögonblicket sitter nog som klistrad på mångas näthinna. Väntas bli officiell för Chelsea inom kort. Nu officiellt en Chelseaspelare. Tack för allt!! Per sempre napoletano!

Andrea Petagna, aka "Petflaskan", anfallare
Verkar vara ett steg ifrån Monza. ADL och Berlusconi uppges har haft många Facetime-samtal de senaste dagarna. Är nu bara ett litet steg från Monza. Sedan innan helgen i Monza på en lånedeal.

Fabian Ruiz, mittfältare
Var inte med mot Verona och är fortfarande inte en del av truppen. Spelaren är en hårsmån från PSG. Har varnats av ADL att antingen signa på för PSG eller signa ett nytt kontrakt (i det ska en Alfa Romeo 156:a ingå, modell år 2000). Om inget av det händer kommer Ruiz bli en ny Milik, dvs förpassas till läktaren till nästa transferfönster. Affären som dragit ut på tiden är nu äntligen klar får man säga för alla parter. Det hade varit otroligt tråkigt om vi hade hamnat i en situation där spelaren skulle förpassas till läktaren. Ruiz har nu skrivit på för PSG och Napoli kommer i runda slängar håva in dryga 20 miljoner euro. Ett tapp på nästan 10 från vad han köptes för, men å andra sidan sparas nu ett års lön med försäkringar in. Lycka till Fabian, världens giftigaste vänsterslägga!


Källor: Sky, SSC Napoli, Il Mattino, "Il Pizzaiolo"

Redaktionen2022-08-31 09:08:00
Author

Fler artiklar om Napoli