Lagbanner
Spaccanapoli: Topp fyra som målsättning

Spaccanapoli: Topp fyra som målsättning

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Spaccan har ett litet annorlunda upplägg så här innan detta år är slut. Varje aktiv redaktionsmedlem får ett avsnitt gällande sina svar. Sist på tur är allas vår redaktör Freddy Kreüger(rand).

Napoli med Spalletti halvvägs in i säsongen - vad är du mest nöjd med? 

Det är en stor skillnad på Napoli nu jämfört med under Gattuso. Bra spel, ett ännu bättre försvarsspel ihop med en bättre offensiv. Det är underbart att se en tydlig taktik, en struktur med en helhet - över hela planen. Sedan tycker jag om att Napoli kan resa sig vid underläge, kan ändra taktik under match. Napoli har flera nycklar när det ser låst ut. Det är hårt mot Gattuso men nu ser Napoli ut som man har en riktig tränare med kunskaper om taktiska drag. Det är sådan skillnad.

Bästa insats hittills?
Får säga Lazio hemma. En lysande första halvlek. Dels offensivt, men även defensivt och organisatoriskt. Det såg fantastiskt ut. Men även Samp och Inter borta är bra insatser.

Vilka spelare har sett bäst ut?
Svårt att inte uppmärksamma Anguissa som anslöt sent och klev in direkt och levererade. Snacka om att handen passar i handsken. Sedan har försvarsspelarna lyft sig, även om ingen av dessa sticker ut. Det kollektiva starka försvarsspelet har gjort att Mario Rui och inkastade reserver vid Koulibalys frånvaro har levererat godkänt.

Någon spelare som du är besviken över?
Osimhen. Han måste sluta vara så vårdslös i sitt spel. Varför sätter han sig i de här situationerna hela tiden att gå in huvudlöst mot motståndare? Det blir onödiga kort med avstängningar som följd- plus egna skador. Han har varit saknad nu ett tag och kommer i värsta fall (för andra säsongen i rad) vara borta 12-15 matcher! Det är för mycket frånvaro. 

Sedan är det såklart så att Osimhens spel bygger på "köra på", men han behöver polera bort några procent av det huvudlösa. För vilken kvalité vi såg i våras och under inledningen av den här säsongen! Osimhen under Spalletti lovar 20 mål och det såg helt lysande ut de första tio matcherna. Vilken styrka! Han bryter mönstret och ger laget andra möjligheter i anfallsspelet. 

Jag är övertygad om att de målen kommer och att Osimhen fortsätter att ge Napolis offensiv en dimension laget saknade sedan Higuain lämnade - genombrottskraften! Men han måste spela ännu mer...


Nu har Napoli hackat en del sista månaden - vad är din prognos för tuffa januari (med skador och Afrikanska mästerskapet)?
Tror inte det kommer att gå som en dans, det är svåra matcher plus ett tight schema. Napoli har saknat Koulibaly, Anguissa och Osimhen rejält sedan ett bra tag och nu blir de borta en månad till. Det kommer att påverka.
Sedan undrar jag om den potentiella bomben Insignes kontraktssituation kan komma att störa klubben, spelaren och laget i januari.


Jämför din egen målsättning för Napolis säsong från augusti till nu - har du samma som inför säsongen eller har den förändrats?
Nja, den ligger kvar på toppfyra. Visst går det att blicka lite högre, Inter kommer knappast gå som tåget. Men sett till den senaste månadens poängtapp och en troligtvis tuff kommande period är det nog klokt att fortsätta med toppfyra som målsättning.

Spaccanapoli återvänder i nästa år med mer frågor kring laget vid Vesuvius fot. Om man önskar att återvända till någon av de andra svaren så här innan skumpan blåser till så gör man det i följande ordning:

Solonapoli
Clarence
Payam
Todd

Felice anno nouvo!!

Redaktionen2021-12-30 17:49:00
Author

Fler artiklar om Napoli