Lagbanner
Spaccanapoli: Köp loss Anguissa!

Spaccanapoli: Köp loss Anguissa!

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Spaccan har ett litet annorlunda upplägg så här innan detta år är slut. Varje aktiv redaktionsmedlem får ett avsnitt gällande sina svar. Först ut, allas vår Todd (Rundgren).

Napoli med Spalletti halvvägs in i säsongen - vad är du mest nöjd med?
Inledningen, för att sparka in den öppna dörren. Inte bara för poängskörden utan för första gången på ett ganska bra tag har det varit riktigt kul att titta på Napoli. Flödande offensivt spel med variation, fart och varianter som därtill kryddades med - hör och häpna - ett stabilt försvarsspel. Sedan kom skadorna och dippen med dem vilket gjort att den känslan fått sig både en och två törnar.

Bästa insats hittills?
Lazio hemma, 4-0. Allt stämde. Skönast var såklart 2-1-segern mot Juve i september.

Vilka spelare har sett bäst ut?
Jag är riktigt svag för vår centrala fält med Anguissa, Ruiz och Zielinski där den förstnämnde passat som handen i handsken. Det är bara att köpa loss honom!

Någon spelare som du är besviken över?
Egentligen inte. Jag har i grunden inga större förväntningar på spelare som Jesus, Lobotka och Petagna. När dessa då bildar centrallinje i brist på alternativ kan man förlora mot lag som Empoli och Spezia. Tyvärr.

Nu har Napoli hackat en del sista månaden - vad är din prognos för tuffa januari (med skador och Afrikanska mästerskapet)?
Förhoppningsvis kan vi få tillbaka ett par spelare i början av året. Det kommer behövas. I synnerhet mot lag som Juve, Fio och Inter. Afrikanska mästerskapen kommer olägligt men det är inte så mycket att göra åt saken. Bara hoppas att Kamerun och Nigeria ryker med huvudena före.

Jämför din egen målsättning för Napolis säsong från augusti till nu - har du samma som inför säsongen eller har den förändrats?
Den har egentligen inte förändrats alls. Topp 4 är ett bra mål och sett till hela hösten fullt rimlig. Kan vi hålla hyfsat jämna steg med toppkonkurrenterna under januari-februari så tror jag vi har goda möjligheter att spurta under våren.

Imorrn följer ett nytt Spacca med en annan redaktionsmedlem.

Redaktionen2021-12-26 19:45:00
Author

Fler artiklar om Napoli