Lagbanner
Spaccanapoli: Del 2; Summering av säsongen och framtiden
Åt vilket håll ska vi framöver..?

Spaccanapoli: Del 2; Summering av säsongen och framtiden

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Vad är din prognos inför säsongen 20-21?
Todd (Gurley): 
Gattuso har ju köpt sig nästa säsong i och med cuptiteln, helt klart. Jag gillar honom verkligen som interimlösning, men hittills i sin tränarkarriär har han inte kunnat göra någonting på sikt och tillsammans med en oföståelse kring hans spelidé ställer jag mig frågande till nästa säsong. I den bästa av världar kanske vi kan vara med och fajtas om topp 4. Scudetto? No fucking way.

Fredrik (Lindström):
Att Gattuso får gå i mars då vi ser ut att missa CL-plats? Kanske. Eller så flyter anfallsspelet bättre och vi tar bra med poäng. Men känslan är att vi nu är max ett EL-lag. Lite kryssbenägna. Dock tror jag tex Atalanta blir tröttare nästa säsong och Napoli kan ha närmare till CL-plats just därför. Men det är spekulationer.

Edin: 
Trots att jag lärt mig älska Gattuso så är jag fortfarande en skeptiker när det kommer till hans taktiska skicklighet över en hel säsong. Känslan är att Napoli kommer bli ett lag som går tillbaka till Mazzarri-eran på många vis - vi vinner stormatcherna men åker på plumpar mot de mindre lagen och det hela slutar i en fjärdeplats.

(Hans)Solo:
Hm.. Svårt. Beror på lite vad som kommer in. Men det blir ju ingen Sarri-ball så mer kanske åt kontringshållet och om den nya Osimhen håller så kan det bli dödligt framåt. Hoppas på en förbättring än en sjundeplats, topp fyra hade smakat hallon.

Vilka möjligheter har Napoli mot Barca i CL? 
Todd: 
Möjligheterna är såklart små och det finns väl ingen som tippar oss vidare? Dock ska sägas att det är allt annat än harmoniskt i det katalanska lägret just nu och spel på neutral plan försämrar heller inte våra chanser. Risken är dock att Messi blir tungan på vågen som så många gånger förut. 1-2?

Fredrik:
Tror vi får det svårt just pga  att vi måste göra mål. Risken är att Napoli blir för fega och inte vågar försöka. Jag ser det som lite för svårt. Ser framför mig hur de ska spela sig ur pressen och misslyckas...

Edin: 
Mycket goda. Barca är sämre än på länge och i mina ögon är det en knapp fördel för katalanerna. 40% chans till avancemang för Napoli.

Solonapoli:
Väldigt små möjligheter. Barcatryck i ca 100 minuter på Camp Nou kräver en prestation som i princip kan beskrivas som ett mirakel.

Årets bästa? 
Todd: 
Cuptiteln. Även om det var publiklöst och speciella omständigheter så var det sjukt skönt att slå Juve i finalen.

Fredrik:
Vinsten i Coppa Italia.

Edin: 
Efter slutsignalen i cupfinalen när Gattuso kastas upp i luften av en firande spelartrupp. Efteråt håller han ett långt brandtal för både spelare och ADL - kändes som ögonblicket där klyftan mellan spelare och president till slut slöts. Allt tack vare vår eldige tränare.

Solonapoli:
Cuptiteln såklart. En titel binder alltid samman truppen lite, kumbaya och sånt liksom.

Årets sämsta? 
Todd: 
K2:s självmål i 92:a på Juventus Stadium i slutet av augusti. Så tungt.

Fredrik:
Alla hemmaförluster under vintern. Helt onödiga. Parma var värst.

Edin: 
Hela hösten var en enda stor Golgata-vandring. 

Solonapoli:
Alla förluster och spelet i höstas. Hemmaställen också, fruktansvärda. Jag förutspådde en dålig säsong pga dräkterna. Designen ingav ingen riktig bra känsla.

Säsongens spelare?
Todd:
Dries Mertens.

Fredrik:
Di Lorenzo. Jämn och bra hela säsongen.

Edin:
Insigne startade säsongen som klubbens största hackkyckling, men oj vad han har spelat upp sig under Gattuso. För första gången ser han ut som en riktig lagkapten som leder sitt lag framåt när det blåser snålt. Jag har varit en stor kritiker till Insigne men hans insatser under vår och sommar har varit så förtroendeingivande att jag känt mig tvingad att byta sida.

Solonapoli:
Antingen Meret eller Ospina. Båda målvakterna har flera gånger gjort avgörande räddningar under säsongen. Visst, ett å annat misstag har det blivit, men räddningarna desto fler.

Säsongens nyförvärv? 
Todd: 
Diego Demme.

Fredrik:
Di Lorenzo. 

Edin: 
Diego Demme kommer in under vintern som en alibi-värvning men visar sig vara just den spelare som Napoli saknat sedan Jorginho lämnade. En passningssäker bollfördelare på defensivt mittfält men till skillnad från Jorginho så klarar han även av att agera städgumma. En otrolig värvning och namnet på nästa års tröjinköp är givet.

Solonapoli:
(Jean-Claude Van) Demme.

Årets mest klockrena insats? 
Todd: 
2-0-matchen hemma mot Liverpool. Tre enkla poäng.

Fredrik:
Diego Demme mot Juventus. Efter bara ett par veckor i klubben såg han ut som han varit i laget i två år. Så bolltryggt, så säkert. 

Edin: 
Nämnde Diego Demme gör sina första ligamatch från start hemma mot Juventus i slutet av Januari. Fansen har precis återvänt till kurvorna från en lång bojkott och Napoli bara MÅSTE slå den gamla damen för att vända sin usla trend i Serie A. Då gör den gode Diego en monsterinsats och Napoli vinner välförtjänt med 2-1.

Solonapoli:
Meret i cupfinalen.

Årets mål? 
Todd: 
Hmm, svårt. Insignes 2-1 hemma mot Roma sitter färskt på näthinnan. Är så kär i det inviket och hur han bara stoppar upp den i bortre.

Fredrik:
Får bli något av Lozanos supersubmål. Tex borta mot Juve i början av säsongen, då trodde jag han skulle bli en succé...

Edin: 
Kanske inte det snyggaste, men Insignes 2-0 mot Juventus var utan tvekan det viktigaste. Den matchen var Vändningen med stor V och jag är övertygad om att Napoli hade åkt ur Serie A om den inte hade vunnits. Så dåliga var vi faktiskt.

Solonapoli:
Står mellan Kolibrins självmål mot Juventus och Politanos fläskkotlett hemma mot Udinese. Strax under klykan och in i sista sparken för matchen. Blir typ inte bättre än så.

Spaccanapoli återkommer med mer aktuella frågeställningar.

Redaktionen2020-08-02 11:26:00
Author

Fler artiklar om Napoli