Lagbanner
Spaccanapoli: Del 3; reflektioner efter halva säsongen
Vart är vi på väg?

Spaccanapoli: Del 3; reflektioner efter halva säsongen

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Tar Napoli en CL-plats?

Fredrik: 
Tveksamt. Det är sorgligt att det har tappats poäng så ofta nu när det varit exakt som många av oss gissade inför säsongen - Atalanta och Lazio gör klart sämre ifrån sig. Visserligen har Milan seglat upp och överraskande tagit en toppfyraplats, men ändå - i år skulle det bli enklare att ta en CL-plats. Det är det fortfarande. Men jag är tveksam, laget är för ojämnt i prestationer och resultat och om övriga lag växlar upp nu når inte Napoli toppfyra. 

Todd: 
Jag tror det blir tufft. Samtidigt har vi haft skador på nyckelspelare och med alla friska har Napoli alla möjligheter. Men några längre svackor har man då inte råd med. Jag svarar nej och ser fram emot att eventuellt bli positivt överraskad.

Payam: 
Inte i år, svårt att se hur självförtroendet ska bli intakt när vi har kommit från matcher med tennissiffror för att sen förlora mot Verona eller Spezia. Det är för ojämnt. 

Edin: 
Känslan är att Napolis säsong kommer att avgöras på huruvida konkurrenterna snubblar eller inte, för man kommer inte kunna koppla grepp om topp fyra på egen hand. I slutändan så tror jag att vi slutar femma eller sexa. I jämförelse med motståndet (Roma, Lazio, Atalanta) känns vi aningen svagare. Inte truppmässigt, men definitivt sett till formkurva och lägstanivå.

Solo:
Alltså, det hänger på konkurrenterna eventuella omjämnheter och svackor. Napoli kommer att blanda ett par vinster med horribla insatser. Frågan är om blandningen räcker så långt. Jag vet inte, 50/50 chans skulle jag säga.

Jämför detta Napoli med tidigare upplagor under ADL. Var är vi?

Fredrik: 
Klubben har tappat de senaste åren, Napoli var tidigare ett topptrelag, nu är det toppsex (som under de flesta av åren med Mazzarri samt Benitez).
Men laget kanske är på den positionen där det ska vara. Ett par andra lag har steppat upp, vilket jag tror är det mest avgörande. Napoli har inte följt med utan har legat stilla och nu är vi ungefär på samma nivå (eller under) som Atalanta, Lazio och till viss del Roma. Å så avgör tillfälligheter att vi tar färre poäng än övriga, flera nyförvärv de senaste 18 månaderna levererar inte, Mertens är äldre, Gattuso känns som han inte kan bättre än så här. Om Napoli tar en CL-plats har vi chans att ta igen en del. Missar laget för andra året i rad är det tydligt att klubben tappat.


Todd: 
Det är just det som är frågan; Var är vi? Jag vet faktiskt inte. Jag ser varken en röd tråd i hur man vill spela eller hur Gattuso ska ta det här laget till nästa nivå. Över tid är energi och individuella prestationer inget man alltid kan förlita sig på om målet är att ta laget framåt och uppnå saker. Rino var en kanonlösning som interim, men är han rätt man att utveckla laget, spelet och spelarna på sikt? Jag svarar nej.

Payam: 
Mellansäsong. Sett till spelarmaterialet tycker jag att vi är topp 4/5. Sett till tränarsidan skulle jag väl säga nånstans runt plats 9/10 om jag bara höftar lite. Tycker att vi borde klara europaplats men jag har större förhoppningar i framtiden om vi byter bänkledare - då kan jag se mig ett Napoli som slåss om top3 med Inter och Juventus.

Edin: 
På ungefär samma plats som under andra året med Benitez, i det att vi kört fast spelmässigt. Skillnaden ligger väl i att Benitez åtminstone byggde om truppen så att hans efterföljare kunde göra något stort. Något liknande skulle behövas i dagens Napoli, vi har alldeles för mycket dödkött/spelare som behöver väcka liv i karriären på annat håll.

Solo:
Vi är tillbaks någonstans kring 2012-2014. Kanske t o m lite sämre. Truppmässigt alltså. Organisatoriskt är vi bättre, därför är jag överraskad av att truppen degraderats i kvalité. Men vi är lite i en mellanperiod, spelare som lämnat de senaste åren, svaga beslut från ADL, uteblivna framgångar. Ja, då kan det nog se ut så här ett tag.

Spaccanapoli återkommer med fler aktuella frågeställningar.
 

Redaktionen2021-02-02 21:17:00
Author

Fler artiklar om Napoli