Lagbanner
Spaccanapoli: Generationsskifte på gång
Petflaskan och Kolibrin, lagkamrater nästa år?

Spaccanapoli: Generationsskifte på gång

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Corona-pausen är på väg mot sin ände och ligan drar igång snart igen utan publik. Hur känns fortsättningen av säsongen, avslagen eller är vi taggade? 

Fredrik Kreüger:
Halva hjärnhalvan säger att det är så j.... skönt med Serie A igen. Abstinenstittandet på Bundesliga höll några veckor, sedan funkade det inte längre. Andra hjärnhalvan är lite avslagen, blir det här bra? Det är som en ny säsong efter tre månaders paus. Å utan publik? Å Napolis säsong har hittills varit ljummen, det hjälper inte. Men jag kan verkligen gilla att det blir ligaspel och CL under semestertid i år.

Edin Bajramovic: 
Under veckorna inför uppstarten har det känts väldigt avslaget. Publiken och atmosfären på San Paolo är ju trots allt en stor del av kärleken till Napoli och man har hafts sina tvivel kring huruvida det kommer vara samma sak utan folk på plats. Efter cupsemin kan åtminstone jag konstatera att det inte är samma sak som förut, men inte heller helt värdelöst. Det gör fortfarande någonting med mig när jag får se Napoli lira och därför känns det just nu väldigt bra att vi kommer få ta den här säsongen hela vägen in i mål.

Solonapoli:
Jag är sjukt avslagen. Väntar bara på att säsongen kan ta slut så att vi blir av med de fula tröjorna. Säsongen 19/20 bjöd på de fulaste matchtröjorna jag sett på evigheter.


Hur ser laget ut när vi kommer ut på andra sidan uppehållet tror du? Har uppehållet gjort laget bättre eller sämre inför resterande omgångar?

Fredrik Kreüger:
Det är ytterst oklart var laget ligger. Uppehållet har givit Gattuso möjlighet att skruva på lite, åtminstone på pappret. Det kan vara ett plus. Sedan är frågan hur snabbt spelarna kommer igång och vilka som lyfter (som sagt, det är nästan som en ny säsong). 

Edin Bajramovic: 
Napoli var ett lag på mental uppgång när krisen inleddes och jag tror därför egentligen att vi hade mått mycket bättre om säsongen inte avbrutits. Däremot så känns allt tjafs och gnäll som plågade truppen under vintern som bortblåst. Tiden läker alla sår, en dödlig pandemi har gett perspektiv på grejerna och troligtvis har tränarbytet också hunnit sätta sig hos spelarna nu. Tittar man på det rent spelmässigt så tror jag vi kommer att få se precis samma Napoli som innan uppehållet. Gattuso är ingen tränare med någon taktiskt "höjd" i sig, utan det Napoli som slog juve och kryssade mot Barca representerade en maxutdelning. Förhoppningsvis får vi se mer av den varan och färre bottennapp á la Lecce.

Solonapoli:
Status Quo faktiskt. Kanske kan man klämma fram en monsterinsats här å där, kanske i cupfinalen, annars kommer det vara samma visa. En del spelare måste bort helt enkelt. Det är dags för utrensning della grinta.


Generationsskiftet kommer troligtvis att fortsätta i sommar, men vissa rävar stannar. Mertens bl a. Callejon är dock på väg ut och Hysaj samt kanske Milik lär lämna. Vilka spelare kan vi förvänta oss ansluta som ersättare?

Fredrik Kreüger:
Vi har gnällt i tio år på att ADL inte gör en ordentlig satsning så att Napoli tar sista steget - har svårt att se presidenten göra en stor mercato detta år. Ska det köpas måste det säljas till ibland överdrivna priser. Petagna är klar, det återstår att se om han bedöms som tillräckligt bra. Eller vill klubben gå efter en mer etablerad anfallare om Milik lämnar?

Edin Bajramovic: 
Så länge vi får in en duglig vänsterback så skiter jag i resten av mercaton. Ser jag någon av Mario Rui eller Hysaj älga upp och ner för den där kanten i en säsong till så kommer jag att gråta blod.

Solonapoli:
Mertens stannar nu och Petflaskan (läs Petagna) är klar. Låter inte som ett speciellt bra anfallspar av vad jag sett av Petflaskan. Men visst, även solen har sina fläckar. Jag förväntar mig Ramsey, Grealish och/eller Partey, sen några försvarare till. I mål tror jag fortfarande på Meret. Nä, bara skojar. Hysaj, Milik, Rui, Callejon, ev Kolibrin kan komma att lämna. Detta innebär ju såklart att det måste satsas, men nej. Det blir på sin höjd några talanger straight outta Warszawa eller Lorient. Inte mig emot, missförstå mig inte, jag älskar talangsökandet, men balansen med en eller två signaturvärvningar hade varit fint. Sist ADL gjorde detta var med Higgins. Och det betalade sig väldigt väl.. Men vad FÖRVÄNTAR jag mig? Inte ett jävla skit.

Spaccanapoli återkommer med mer aktuella frågeställningar.

Redaktionen2020-06-15 19:47:00
Author

Fler artiklar om Napoli