Lagbanner
Spaccanapoli: Juventus i 0p ser och känns alltid lite bättre

Spaccanapoli: Juventus i 0p ser och känns alltid lite bättre

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Spaccan har ett litet annorlunda upplägg så här innan detta år är slut. Varje aktiv redaktionsmedlem får ett avsnitt gällande sina svar. Nu på tur är allas vår Payam (air).

Napoli med Spalletti halvvägs in i säsongen - vad är du mest nöjd med? 
Totalt sett har säsongen varit väldigt fin hittills. Spalletti har tillfört ett lugn på bänken och en tydlig spelidé. Spelarna har för det mesta kunnat genomföra planen och både gjort mål och hållit tätt där bak. 4/5 Diegos so far. 

Bästa insats hittills?
0-1 mot Milan på bortaplan. 2-1 mot juve på hemmaplan. 4-0 mot Lazio. Alla de tre matcherna har varit riktigt fina stunder. Juventus i 0p ser och känns alltid lite bättre dock. 

Vilka spelare har sett bäst ut?
Anguissa har varit en stor överraskning som verkligen dominerat och visat på både styrka och teknik på mitten. Det enda den kamerunske mittfältaren inte fullt behärskar är den offensiva tredjedelen. I napoli behöver han dock inte bli den kompletta mittfältaren med kvalitén som finns just på den delen av planen. Hedersomnämnande till Elmas, som varit väldigt duktig och visar att han vill vara med och slåss om startplats framöver! Visat på många fina stunder men behöver bli lite mer effektiv och jämn. 

Någon spelare som du är besviken över?
Zielinski. Känns konstigt just nu då han verkligen kämpar 100 hela tiden men så som han såg ut förra säsongen hade jag höga förväntningar på att han skulle ta spelet en nivå högre denna säsong. Annars är det som vanligt vänsterbacken, som spalletti dock verkar kunna tygla mer effektivt än tidigare tränare. 

Nu har Napoli hackat en del sista månaden - vad är din prognos för tuffa januari (med skador och Afrikanska mästerskapet)?
Svårt att sia om. Vi har tillräckligt med kvalité i laget men frågan är om vi har tillräckligt med ork med den tunna trupp som vi har till förfogande just nu. Jag hoppas dock på 8 av 12 möjliga poäng i ligan och är egentligen nöjd med allt över 6 poäng så som det ser ut nu. 

Jämför din egen målsättning för Napolis säsong från augusti till nu - har du samma som inför säsongen eller har den förändrats?
Inför säsongen hoppades jag på en topp4 och det är fortfarande mitt mål men skulle vara väldigt fint om vi inte svackar för hårt och kan hålla tempo med Milano-lagen ända in i maj och slåss om en ligatitel i år. 

Imorrn följer ett nytt Spacca med en annan redaktionsmedlem.

Redaktionen2021-12-27 16:32:00
Author

Fler artiklar om Napoli